Nagy változások mentek végbe a német hadsereg vezetésében

2023. március 13. 20:00

A német védelmi miniszter lecserélte a német fegyveres erők vezetését.

2023. március 13. 20:00
null

Hétfőn hozta le a német sajtó, hogy Carsten Breuer vezérőrnagy váltja Eberhard Zorn tábornokot a hadsereg élén. Boris Pistorius védelmi miniszter azért kényszerült leváltani a korábbi vezetőt, mert Zorn-t egyre több kritika érte, miután hibás elemzést készített az orosz és az ukrán katonai képességekről. 

Emlékezetes, a tábornok még az ősszel adott egy interjút, amelyben bár nem jelentette egyértelműen ki, de arra utalt, hogy Kijev nem lesz képes a jövőben megállítani az orosz támadásokat. A német lapok úgy tudják, hogy a 62 éves Eberhard Zorn-t csütörtökön korengedménnyel nyugdíjba küldik. 

Breuer akkor lett Németországban ismert, miután egy éven át vezette az ország járványügyi válságstábját a koronavírus-járvány alatt és gyakran volt a televízióműsorok vendége. A vezérőrnagy jelenleg Olaf Scholz kancellár katonai tanácsadója. 

Nyitókép: Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2023. március 14. 13:31
Breuer altábornagy, nem vezérőrnagy, mint az a fenti illusztrációs képen is látszik. https://de.wikipedia.org/wiki/Generalleutnant#Dienstgradabzeichen Olyan jó, hogy a szerkesztők még a rangjelzéseket sem ismerik, amire az sem mentség, hogy a német eredeti cikkekben is tévesen szerepel: ott is csak a lakosság töredéke katonaviselt.
BlancoAgilon38
2023. március 14. 12:03
Gondolom, transzok, buzik alkotják a vezetést.
Parm
2023. március 14. 10:57
"egy éven át vezette az ország járványügyi válságstábját a koronavírus-járvány alatt és gyakran volt a televízióműsorok vendége" Akkor ő az, aki nálunk a Cili néni volt? Cili néni for hadügyminiszter!
Reszelő Aladár
2023. március 14. 10:49
Nem illett a narratívába, tehát az elemzés helytelen. Ukraja még életben van, mert a NATO kb összes fegyverét elküldték nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!