A Hammerbande nevű szélsőbaloldali csoporthoz vezetnek a budapesti antifa támadások szálai

2023. március 14. 18:06

A szervezetet két német antifa építette ki, 2015 óta rendszeresen terveztek meg, készítettek elő és hajtottak végre brutális támadásokat vélt vagy valós politikai ellenfeleik ellen.

2023. március 14. 18:06
null

Egészen egy nemzetközi „vörös” bűnszervezetig érnek a múlt hónapban történt brutális támadások szálai. A felfegyverkezett őrjöngő, több embert is félholtra verő balosok közül ugyanis egyikük a hírhedt német szélsőbaloldali Kalapács bandához köthető, amelynek tagjai külföldön hasonló módszerekkel számolnak le politikai ellenfeleikkel – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Ismert: a február közepi Kitörés-túra alkalmából hazánkba érkezett német, olasz és görög nemzetiségű  antifák, számuk akár a 15 főt is elérhette több támadást is végrehajtottak Budapesten „szélsőjobboldalinak kinéző”, valójában békés járókelők ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytat büntetőeljárást. A BRFK

már az első támadás után 24 fős külön nyomozócsoportot állított össze, amelynek létszáma 45 főre bővült. 

A német kommentelők egy része gratulált is a magyar rendőröknek a gyors reakcióért,  – a rendőrök 48 órával az események után elfogták a banda több tagját – ugyanis Németországban januárban hasonló támadás történt Erfurtban, amelyet a német hatóságok csak napokkal később tudtak felderíteni.

 A budapesti embervadászat vonatkozásában megjegyzendő, hogy néhány napja házkutatást tartott a német speciális rendőrség Lipcse-Connewitzban abban az épülettömbben, amit a keletnémet országrészben rendkívül erős szélsőbaloldali radikálisok egyik központjának tartanak.  Az esetről egyelőre annyit tudni, hogy a német rendőrök bizonyítékokat foglaltak le – írja a magyarországi eseményekre vonatkozó friss hírekről beszámolva a Magyar Nemzet.

A nyomok egy nemzetközi bűnözői hálózathoz vezetnek, melynek neve Hammerbande (Kalapács banda).

A csoport tagja az egyik legismertebb német antifa, Lina Engel. Az eddigi vallomások szerint ő és vőlegénye országos hálózatot építettek ki, amely hálózat 2015 óta rendszeresen tervezett meg,

készített elő és hajtott végre brutális támadásokat politikai ellenfeleik ellen. 

A szervezet „tevékenysége” nagyon egyszerű volt: különböző demonstrációkról hazafelé tartók és saját otthonuk felé sétálók lerohanása súlyos és maradandó sérülések okozásával. Ezért kalapácsokat használtak a különösen sérülékeny testrészeken, mint a fej, a lábszár, a térd és a boka. A támadásokat különböző, előre leosztott és begyakorolt szerepek szerint hajtották végre. Egyiküknek figyelnie kellett az időt és ki kellett adnia a parancsokat. Egy másik személynek fel kellett vennie az „első kontaktot” a célszeméllyel – helyzettől függően megszólítani (például megkérdezni hány óra van) –, vagy akár az első ütést bevinni. 

A csoport többi tagjának feladata ezután az áldozat földre vitele, lefogása és súlyos bántalmazása volt. A szerveződéshez különböző közösségi platformokat, mint Facebook és Instagram használtak.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. március 15. 14:31
Kiherélni őket
Igazszó
2023. március 14. 21:28
Szar póthír. 12-ből 3 van rács mögött. 8 neve nem is ismert. A hazai toborzóik szabadlábon. A szemkilövők, vérügyészek, vérbírák nem erőltetik meg magukat. A nemzetinek hazudott média a politikusokkal együtt sunyin kussol.
Martell 2
2023. március 14. 21:18
Ezt a hírt már egy hónapja megírták más jobboldali internetes oldalak.
5m007h 0p3ra70r
2023. március 14. 20:14
Ez láthatóan egy politikai erőszakszervezet, ráadásul nemzetközi. A magyar elkövetők politikai kapcsolatait is nemzetbiztonsági ügyként volna javasolt kezelni. Beleértve a politikailag támogatott civil vonalat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!