Flamand EP-képviselő: az EU egyre inkább hasonlít a Szovjetunióra

2023. március 09. 19:32

Tom Vandendriessche szerint nem véletlen, hogy az Európai Unió a gazdák ellehetetlenítésén dolgozik.

2023. március 09. 19:32
null

A nitrogénszennyezés miatti aggodalmak miatt az unió az eu-s és a nemzeti hatóságokkal karöltve arra kényszeríti a gazdákat, hogy csökkentsék a nitrogéntartalmú anyagok, például a műtrágya használatát. Tom Vandendriessche, a flamand Vlaams Belang párt európai parlamenti képviselője szerint ezek a korlátozások valójában politikailag motiváltak és veszélyeztetik a flamand és a holland gazdák túlélését is.

nyilatkozta a politikus a Breitbartnak.

Vandendriessche megjegyezte, hogy a kommunista diktatúrák hosszú múltra tekintenek vissza a mezőgazdasági ágazat elleni támadások tekintetében. „Nem véletlen, hogy Sztálin, Mao és Pol Pot is háborút indított a gazdák, azok függetlensége és önrendelkezése ellen” – mondta.

– magyarázta. A képviselő szerint: „Az Európai Unió szélsőséges klímapolitikát folytat, amely rosszat tesz az átlagembereknek. A húst rovarokkal akarják helyettesíteni”.

Vandendriessche nem az első, aki bírálja az EU gazdák elleni támadásait. Korábban már számos más politikus és szakértő is megkongatta a vészharangot. Habár az utóbbi időben a tiltakozások Flandriára is átterjedtek, de a legnagyobb ellenállás Hollandiában tapasztalható, ahol a kormány tervei szerint 3000 gazdaságot zárnak be, hogy megfeleljenek a brüsszeli klímavédelmi szabályoknak.

 

Nyitókép: Európai Parlament

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 11. 19:53
Tévedsz barátom. Sokkal rosszabb. Ez már maga a fertő. A szovjetek legalább nem játszottak demokratát.
kulalak
2023. március 10. 20:47
Az a baj, hogy a gazdákat szabályozzák , aztán az importot meg nem Qrva életbe
polárüveg
2023. március 10. 17:58
Rosszabb! A Szovjetúnió totalitárius rendszere nem akart a megszállt országoka idegen népeket hozatni. Nem akarta a nemi másságokat és eltévelyedettségeket a polgárokra és a gyerekekre erőltetni. Az agymosást nem kapcsolta zombi szinntre, és a kábítószert keményen büntette. Nem akarta az ételeket vegyszerekre, rovarokra cserélni. Mi, akik abban az időben éltünk, nem sírjuk vissza. De a fenti rövid felsorolás is jelzi, a Nyugat túltolta a biciklit. Ezért túlzó válaszreakciók fognak keletkezni előbb-utóbb.
njohn
2023. március 10. 15:52
Lehet, az ukrán háború is erre ment ki, hogy az USA megszerezze a termőföldeket, miközben taccsra vágja az unióét, hogy aztán tényleg a globál-oligarchák döntsék el, a TÖMEGnép ki mikor mit és mennyit ehet .... MŰ-HÚST MŰ-ZÖLDSÉGET MŰ-ZSÍRT MŰ-VITAMINOKAT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!