Repülő autók, „szabadságváros”, „bababónusz” – új tervvel rukkolt elő Trump (VIDEÓ)

2023. március 03. 22:37

Szabadjára engedte fantáziáját a volt amerikai elnök.

2023. március 03. 22:37
null

Donald Trump volt elnök pénteken megosztotta a 10 új „szabadságváros” építésére és Kína legyőzésére irányuló ambiciózus tervének főbb vonalait – Kínát amúgy a repülő autók fejlesztésében akarja legyőzni. A republikánusok 2024-es elnökjelöltje kifejtette a videóban, hogy az Egyesült Államok „elvesztette bátorságát”,

Trump tervének egy másik eleme, amelyet a kevesebb mint négyperces videóban részletezett, az, hogy a szövetségi kormány növelje a repülő személygépjárművekbe történő beruházásokat. „Biztosítani akarom, hogy Amerika, és nem Kína vezesse a légi mobilitás forradalmát” – mondta Trump a videóban. A korábbi elnök terve olyan víziót vázolt fel, amelyben a csúcstechnológiás utópisztikus társadalom ingázói repülő autókkal járnak munkába.

A korábbi amerikai elnök szerint ugyanis több százmillió hektárnyi üres állami tulajdonú földterület kevesebb mint egytized százalékának felhasználásával 10 Washington méretű város építhető. Ez a földterület nem lenne része az amerikai nemzeti parkoknak – jegyezte meg a közleményben. Felszólította a kongresszust, hogy hagyja jóvá a „bababónuszt” a fiatal szülőknek, egy olyan javaslatot, amely hasonlónak tűnik a demokraták által javasolt „babakötvény”  törvényjavaslathoz, amely minden gyermeknek havi 1000 dollárt adna.

A Trump tervével kapcsolatos videót (angol nyelven) az alábbiakban nézheti vissza:

Nyitókép: ALON SKUY / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. március 04. 20:03
A lényeg az ,hogy Trump egy szóval sem említette, hogy nem támogatja anyagilag Ukrajnát.
llnnhegyi
2023. március 04. 12:24
Aki a kvantum elméletet szereti, rossz ember nem lehet!-:))
Gyzoltan
2023. március 04. 07:47
"Repülő autók, „szabadságváros”, „bababónusz” – új tervvel rukkolt elő Trump" Trump csak ne álmodjon! -nincs jogosultsága rá! Élete valós nagy lehetőségét hagyta ki, mikor regnáló elnökként nem állt az élére a forradalomra is kész amerikai lakosságnak..! Ezzel valószínűleg Amerika esélyét is eljátszotta, hogy Amerika újra Amerika lehessen! -és sajnos ezzel ő maga is tisztában van, s tudja, hogy még egyszer hasonló esély nem adódik... -helyrehozhatatlan ami történt, pontosabban, ami nem történt meg!
Paskai
2023. március 04. 07:26
Tipikus vásári pojáca, mint a többi jómadár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!