Döbbenetes videó: így bombázta le Amerika húsz éve Irakot

2023. március 21. 07:42

Az éjszaka leple alatt változtatták pokollá Bagdadot.

2023. március 21. 07:42
null

Előkerült egy felvétel Irak 20 évvel ezelőtti lebombázásáról. Mint ismeretes, 2003. március 20-án indult az amerikai katonai akció, amelynek során az USA lerohanta Irakot.

A videó tanúsága szerint a bombázás éjszaka közepén érte Bagdadot, pillanatokon belül földi pokollá változtatva a várost.
On this day 20 years ago, U.S. and Coalition Forces launched an all out bombing on Baghdad, Iraq in the middle of the night.
by u/Rahasa___ in CombatFootage

Több százezer áldozat, horribilis anyagi kár és jogi aggályok - húsz éve rohanta le Irakot az USA

2003. március 20-án, húsz éve indult egy amerikai katonai akció Irak ellen, amely egyszerre bizonyult több szempontból is kudarcnak és szolgált számos tanulsággal a nemzetközi intervenciókat illetően. Egyik ösztönzője az a szándék volt, hogy az arab világ egyik szekuláris-nacionalista diktatúrája helyébe fegyveres úton új társadalompolitikai közeget ültessenek – mindezt felbecsülhetetlen áron, különösen a rövidtávon.

Nyitókép: Reddit-képernyőkép 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. március 21. 16:33
a Hagai torvenyszek nem vizsgalodott es nem itelkezett az amcsi elnok ellen , ugye ? a kettos merce mukodik csak Nyugaton !
Igazszó
2023. március 21. 14:37
Ez demokratikus tömeggyilkosság volt, a hágai bírák pedig azóta is siketek és vakok.
fatman
2023. március 21. 14:35
az angolszászoknál mocskosabb állatok nem léteznek...
SzkeptiKUSS
2023. március 21. 13:29
A térségben több millió halott, vagy elnyomorodott ember az emberiesség és a demokrácia nevében, fegyverrel kikényszerítve. 20 év sem volt elég, hogy a felkavart "sz.r" leülepedjen, sőt, még nagyobb feszültségforrás, mint a beavatkozások előtt volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!