Wagner-vezér: Tavaszra bekerítjük Bahmutot

2023. február 15. 20:33

„Száz százalék, hogy meg fogjuk tudni semmisíteni a Leopardokat” – fogalmazott Jevgenyij Prigozsin.

2023. február 15. 20:33
null

Az ostromlott Artemivszk (Bahmut) város bekerítése március-áprilisra várható, de az időpontra hatással lehet, hogy milyen ütemben kap Ukrajna nehézfegyvert – jelentette ki Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánszervezet alapítója újságíróknak szerdán az Ukrajnától elcsatolt Luhanszkban.

Úgy gondolom, hogy márciusban-áprilisban (zárul be az ostromgyűrű). Igaz, ezt nehéz megjósolni. Most új típusú fegyvereket kapnak. Száz százalék, hogy meg fogjuk tudni semmisíteni ezeket a Leopardokat (német harckocsikat), rá fogunk jönni ennek módjára, de hogy mikor, az is egy nagyon fontos tényező” – idézte Prigozsint a RIA Novosztyi hírügynökség.   

Korábban a Wagner csoport vezetője arról beszélt, hogy Artemivszk ostroma leköti az ukrán fegyveres erőket, sőt, jelentős átcsoportosításokra kényszeríti őket.

Azt állította, hogy a várost 40-50 ezer ukrán katona tartja.    

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve azt mondta: az ukrán fegyveres erők a nap folyamán több mint 410 katonát veszítettek, köztük nyolc diverzáns- és felderítő csoport tagjait. A tábornok szerint a legtöbben, mintegy 190-en közülük a Donyeck város körzetében vívott harcokban estek el.   

(MTI)

Nyitókép:  Alekszej Druzsinyin / SPUTNIK / AFP

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. február 16. 16:58
Bahmut alatt is valóságos földalatti város van, állítólag 200 km az alagutak összhosszúsága. Csak úgy lehet bevenni, ha körbe zárják Bahmutot, erre megy ki az ádáz küzdelem.
zolizolizoltan
2023. február 16. 16:50
Ez egy 40 évvel ezelőtti kép Putyinról, bizonyosan orosz propagandából ollózták ide.
Jajdejónekünk
2023. február 16. 14:37
Zsola 69-nek magyarázd el, mert teszi az agyát.
felcsutfan
2023. február 16. 09:15
tavaszra bekerítjük bahmutot év végére egyszámjegyű lesz az infláció Eredményt egyik sem tudo felmutatni, de az optimizmus töretlen :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!