A Krím Ukrajna

2023. február 28. 17:11

Az Egyesült Államok nem ismeri el és soha nem is fogja elismerni a félsziget Oroszország általi állítólagos annektálását.

2023. február 28. 17:11
null
Budapesti Amerikai Nagykövetség

„Kilenc évvel ezelőtt Oroszország megszállta Ukrajnát és elfoglalta a Krím-félszigetet, ami egyértelműen sértette a nemzetközi jogot, valamint Ukrajna szuverenitását és területi integritását. Az Egyesült Államok üdvözli az ukrán Krími Platform erőfeszítéseit, hogy a világ figyelmét a folytatólagos orosz megszállására irányítsa. Az Egyesült Államok nem ismeri el és soha nem is fogja elismerni a félsziget Oroszország általi állítólagos annektálását. A Krím Ukrajna.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. március 01. 16:08
Tetszettek volna távoltartani a CIA-t és Victoria Nulandot Ukrajnától. Akkor a Krím még ma is Ukrajna lenne.
LancelotDuLac
2023. március 01. 16:07
Trump se értett egyet ebben Putyinnal! AZ USA a Krím visszaadását követeli 2017.03.17. Origo Február közepén Donald Trump amerikai elnök is követelte a Krím visszaadását Ukrajnának. Az Egyesült Államok csütörtökön ismét azt követelte Oroszországtól, hogy szolgáltassa vissza Ukrajnának a 2014-ben elcsatolt Krím félszigetet. Az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége is bírálja Moszkva intervencióját. A Krím Ukrajna része. Az Egyesült Államok elítéli a Krím orosz megszállását, és felszólít ennek haladéktalan befejezésére" - mondta Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője. Csütörtökön volt három éve annak, hogy a Moszkva által lefolytatott krími népszavazás értelmében a félszigetet Ukrajnától Oroszországhoz csatolták. " "Megérkeztek Ukrajnába a régóta várt Javelin típusú amerikai páncéltörő rakétarendszerek az Egyesült Államokból - erősítette meg a sajtóban keringő híreket Petro Porosenko ukrán elnök a Facebook-oldalán és külön megköszönte Trump-nak. A korszerű, szakértők által a világ leghatékonyabb páncéltörő fegyverének nevezett Javelin rakétarendszer nagy mértékben megnövelte Ukrajna harci képességét és elrettentő erejét, ami nemcsak Ukrajna, de az euroatlanti térség biztonsága szempontjából is jelentős előrelépés - idézi az államfőt az MTI." https://www.origo.hu/nagyvilag/20170317-amerika-az-takarja-hogy-oroszorszag-mondjon-le-a-krim-felszigetrol.html Sőt Trump is segítette Ukrajnát nem is kicsit, mi a faszt nyűglődtök, jól látható a grafikonon seggfejek?! https://datawrapper.dwcdn.net/Bm8op/2/#embed?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202211
jan36
2023. március 01. 14:27
Trianon után ez az elismerés-játék nagyon átértelmeződött. Ha csak a II. VH. után történteket nézed, elég sok határ megváltozott. Sok olyan területet, ahol az "agresszor" állam hatalmat gyakorol, máig sem ismerek el egyesek (szomszédok). Elég, ha csak Izraelt nézzük. Ettől függetlenül vidáman megvan, azóta is viselt háborúkat. Úgyhogy, határmódosításokat vannak akik elismernek, és vannak akik nem. Ettől az élet megy tovább, és - esetünkben - Ivánék jól megvannak. Már csak azért is, mert a Krím többségi oroszai nem kértek az ukrán demokráciából. Amit ez a Presslady mond, gondolom keletebbre a lőtéri kutyát sem érdekli. Csak az érthetetlen, hogy miért itt szónokol? Hatásosabb lenne, ha ott, az új orosz határon kiáltaná a pusztába a keserűségét. Vagy azt gondolja, hogy majd jól kioktat minket, orrunkat a szarunkba veri és mi futni fogunk, hogy felszabadítsuk a Krímet a hoholoknak, csak mert ő nem ismeri el az orosz fennhatóságot? Ugyanakkor, hol a következetesség? Mindazokban az esetekben, akik előttem hozzászólva példaként felhoztak? Valójában ez egy egyszerű ember. Mint a faék. Csak az a veszedelmes, hogy ilyen félkegyelműek játszadoznak egy nagyhatalom erejével. Kíváncsi vagyok, hogy a faszzongorista által idézett nemzetközi bíróságon őket is számon fogják kérni? Van egy indokolt félelmem, hogy: nem.
Aerion
2023. március 01. 12:34
Ha a Krím ukrajna, takarodjatok a büdös picsába az összes gyarmatotokról, beleértve például Németországot, ahol még mindig 40 ezer amerikai katona állomásozik, 78 évvel a második világháború után. A tetves kurva anyátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!