Lengyel lap a magyar árstopokról: Vissza a kommunizmusba!

2023. február 03. 08:43

Káosz, üres polcok és reggeli sorban állás – a Rzeczpospolita szerint ez a hatása az Orbán-kormány intézkedéseinek.

2023. február 03. 08:43
null

A Rzeczpospolita napilap a lengyel és a magyar kormány gazdasági döntéseit részletezi cikkében.

„A polgárok kedvében járni, különösen választások előtt”

Pawel Rozycki így elemzi a lengyel helyzetet: „A szén az szén, de a kormánynak mindig vannak olyan ötletei, hogyan lehet a polgárok kedvében járni, különösen a választások előtt. Morawiecki miniszterelnök most egy újat mutatott be. Ahogyan a lengyeleket megmentette a hidegtől és a sötétségtől, úgy április 1-től a pékeket és cukrászokat a csődtől (a fogyasztókat pedig a magasabb kenyéráraktól) kívánja megmenteni azzal, hogy alacsonyabb gáz vagy villanyárat kínál nekik. De sokuknak tényleg szüksége lesz erre a segítségre” – írja a szerző.

„Üres polcok, reggeli sorbanállás”

Hozzáteszi: „a lengyelországi akciók azonban új dimenziót kapnak Orbán Viktor magyar miniszterelnök őrült döntéseihez képest, amelyek a polgárokat hivatottak megvédeni a magas áraktól. Orbán alacsony plafont szabott az üzemanyag- és az alapvető élelmiszerárakra. A hatás az infláció gyors növekedésével és az eladások veszteségessé válásával káosz,

– olvasható a cikkben.

Nyitókép: MICHAL CIZEK / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. február 04. 05:12
Vissza a kommunizmusba ? Ti meg amerikai érdekek miatt szabadítsatok rá Európára horror inflációt és gazdasági hanyatlást, hadd szopjon mindenki a ruszofóbiátok miatt !
medvemagyar
2023. február 03. 23:40
Azt hittem azért vannak tele a plázák, mert az emberek vásárolnak, de ezek szerint csak sorbanállnak... Ezt a sok faszt. :)
NERbot
2023. február 03. 13:42
Nem igaz, hogy az árstop hiányt és inflációt generál! Most voltam boltban és hegyekben állnak az olcsó tejek, lisztek, olajak és húsok!
Belakiss
2023. február 03. 11:50
A lengyel lap akarja hitetni az olvasóival azt, amit a magyar lapok a nyugati városok no-go-zónáiról akarnak elhitetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!