Robert C. Castel: Putyin azt sugallja a Nyugatnak, hogy „nem megyek el a végsőkig, ha ti nem mentek el a végsőkig”

2023. február 23. 10:52

Az izraeli elemző szerint jelenleg kizárólag Ukrajna érdeke a globális háború.

2023. február 23. 10:52
null

Most csak Ukrajna érdeke lenne kiszélesíteni a háborút – többek között erről beszélt Robert C. Castel  biztonságpolitikai szakértő a Karc FM adásában. Castel szerint azzal, hogy az orosz elnök nem mondta fel végleg a a stratégiai és támadó fegyverekről szóló szerződést, hagyott magának utat a visszavonulásra, ami a Nyugat felé azt sugározza:

még mindig van miről tárgyalni, meg tudjuk beszélni a közös érdekeinket és vannak közös érdekeink,

például az, hogy kevesebb atomfegyver legyen a pályán, mint ami most van. Békés gesztusként értékelte a szakember azt is, hogy Putyin megpróbálta meghatározni ennek a konfliktusnak a korlátait: azt sugallta a Nyugatnak, hogy „nem megyek el a végsőkig, ha ti nem mentek el a végsőkig”.

Az USA csak defenzív fegyverrendszereket szállít

Az Egyesült Államok elnökének kijevi fegyver-felajánlásával kapcsolatban pedig a Neokohn főmunkatársa azt hangsúlyozta: az az 500 millió dolláros csomag, amit Biden elnök felajánlott ukrán kollégájának, csak defenzív, vagyis védekező fegyverrendszereket tartalmaz. Ezek olyan rendszerek, amelyek hozzásegítik Ukrajnát ahhoz, hogy megvédje magát,

de ahhoz nem, hogy elfoglalja az oroszok által megszállt területeket.

Robert C. Castel szerint még ebben a gesztusban is van egy olyan üzenet, hogy „én, mint Amerika, támogatlak titeket, hogy megmaradjatok ott, ahol vagytok, de ezzel a segítséggel nem járulok hozzá ahhoz, hogy egy lépést tegyetek előre”.

Robert C. Castel  leginkább kétségbeesett szónoki fogásnak tartja Volodomir Zelenszkij, ukrán elnök részéről a figyelmeztetést, amely szerint „világháborúhoz vezetne, ha Kína szövetkezne Oroszországgal”. Az izraeli elemző úgy látja: az ukránok csak úgy látnak valós reményt arra, hogy ebből a háborúból győztesen kerülnek ki, ha a konfliktus egy sokkal nagyobb, egy globális, NATO kontra Oroszország háborúvá szélesedik.

Nyitókép: YouTube

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2023. február 23. 21:45
Kohn Robi tényleg ennyire hülye? A HIMARS-hoz való rakéták mióta defenzív fegyverek? Vagy a 155 mm-es tüzérségi gránátok?
Swift Nimblefoot
2023. február 23. 20:19
Nem tudom, az Abrams tankok meg a HiMars nem defenzív fegyverek szerintem... De Ukrajnának tényleg tavaly óta az a célja hogy minden más országot is belerángasson ebbe, hisz tudják amint ejti őket a nyugat, végük.
LancelotDuLac
2023. február 23. 14:38
Kösz öreg már eleget kommenteltél, bebizonyítottad, hogy tökéletesen hülye ,vagy! Vonulj vissza emelt fővel, most még megteheted, nem röhöglek ki nagyon.
Namond
2023. február 23. 14:21
"az ukránok csak úgy látnak valós reményt arra, hogy ebből a háborúból győztesen kerülnek ki, ha a konfliktus egy sokkal nagyobb, egy globális, NATO kontra Oroszország háborúvá szélesedik." Ez igaz. Na meg a Binden kormányzat is a konfliktus terjeszkedésében reménykedik, a mocskos kezét mosogatva, csak nem a NATO, hanem a volt szovjet befolyási övezet országai részvételével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!