Daily Telegraph: A nukleáris fenyegetettség nagyobb, mint a második világháború vége óta valaha

2023. február 28. 19:18

A cikkben szerint Putyin  és Hszi Csin-ping kínai államfő meg akarja gyengíteni a Nyugatot, leginkább Amerikát.

2023. február 28. 19:18
null

A brit alsóház védelmi bizottságának elnöke arra figyelmeztet, hogy az orosz és a kínai elnök új hidegháborút hirdetett meg – áll a Daily Telegraph cikkében. 

Tobias Ellwood rámutat, hogy nagy bajban van a nemzetközi rend, mert protekcionistább és megosztottabb, mint a Szovjetunió összeomlása óta bármikor. Kína és Oroszország pedig most teljesen nyíltan, az általános iránnyal homlokegyenest szembemenő törekvésekkel lép fel. Új fejezetet nyitott.

A cikkben szerzője kifejti, hogy Vlagyimir Putyin  és Hszi Csin-ping kínai államfő

meg akarja gyengíteni a Nyugatot, főként Amerikát.

Ez a tengely egyértelműen igyekszik megváltoztatni a nemzetközi normákat, és mivel sok kormány anyagilag a lekötelezettjük, büntetlenül megtehetik. A szerző szerint új hidegháborúban vagyunk, és különösen fenyegetővé teszi a helyzetet, hogy lebomlik a nemzetközi biztonsági rendszer, és már nemigen működnek az eddigi bizalmas egyeztetési fórumok sem. Úgy látja, hogy a nukleáris fenyegetettség nagyobb, mint a 2. világháború vége óta valaha.

 

***

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2023. március 01. 11:41
És persze csak az Oroszok tehetnek róla!
Cyklon
2023. február 28. 22:22
A cikk címéhez elfelejtette melléírni a szerző, hogy mindez Amerikának és a Nyugatnak köszönhető.
Namond
2023. február 28. 22:10
Nem a világ és Európa, hanem az US nukleáris fenyegetettsége nől.
Hedy
2023. február 28. 21:18
Az egész balhé Gorbacsovval kezdődött. Ő szétszedte a Szovjetuniót az igéretek fejében, hogy a NATO nem fog terjeszkedni, és az is meg lett lengetve, hogy ha aranyosak és jól viselkednek, akkor beléphetnek az EU-ba és esetleg a NATO-ba is. Ezt egy percig sem gondolták komolyan nyugaton. Talán Ronald Reagan igen, de még az sem biztos. Azóta Oroszország, az oroszok minden fordulóban át vannak verve. Nem csodálom, hogy elegük lett és most a BRICS államokkal szövetkeznek, amelyek egyike Kína. A világ angolszász urai elszámították magukat. Azt gondolták, ők az egész világ. Számukra sajnálatos módon azonban a világ nem ők. Sőt! Főként rajtuk kívül van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!