Ukrán vezető: Orosz területekre is támadni fogunk, ha kell

2023. február 26. 08:48

„Csak akkor állunk le, ha visszaállítjuk a Szovjetunió szétesésekor kialakított határokat” – fogalmazott az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője.

2023. február 26. 08:48
null

Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője szerint Ukrajna tavasszal ellentámadásba lendülhet, de szerinte annak pontos kezdete számos tényezőtől, többek között a nyugati fegyverszállítások tempójától is függ.

Szkibickij nem zárta ki, hogy Ukrajna fegyverraktárakra csapjon le orosz területen, különösen a belgorodi régióban, mondván,

az Ukrajna elleni orosz támadások gyakran a Belgorodi területről indulnak.

A bejelentett ellentámadás végső célja Szkibickij szerint „Ukrajna összes megszállt területének felszabadítása, beleértve a Krímet is”.

„Csak akkor állunk le, ha visszaállítjuk a Szovjetunió szétesésekor kialakított határokat” – tette hozzá.

 

***

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2023. február 26. 17:36
vagy 22 milliós ország(ennyi maradt) legyőzi a 150 milliost... vagy csak hülyék vagytok....
nuknuk
2023. február 26. 15:12
Helyes, a történelmi 300 évvel ezelőtti ukrán határok a mérvadóak. Azaz Ukrajna NEM LÉTEZIK.
Akitlosz
2023. február 26. 15:01
"„Csak akkor állunk le, ha visszaállítjuk a Szovjetunió szétesésekor kialakított határokat” – tette hozzá." Vagy ha homlokon találja egy lövedék.
remi
2023. február 26. 15:01
Aki most azt mondja, hogy pontosan tudja milyen képe lesz ennek a háborúnak pár hónap múlva az vagy brittudós vagy hazudik. Szóval vagy hazudik vagy hazudik. Annyit látni, hogy a fejlettnyugat és a hohol végrehajtóik kimeríthetetlennek látják a hohol emberanyagot. A pöcszongorista pl. (legalábbis két csík közt, szájjal) már a Krímet rohamozó rohamcsapatokat szervez, de csomó hohol csatornán írnak olyanokat, hogy küszöbön áll a mérhetetlen nagyságú ellentámadás, zaporizsja-melitopol illetve ugledar szakaszokon. Ugyanezek kimeríthetetlennek gondolják a hohol hadianyag-forrásokat is, ami valóban tűnhet kimeríthetetlennek, figyelembevéve, hogy vagy 30-35 országban söprik tisztára a hadianyag-raktárakat, de evvel együtt azért ha pl. az ajrózóna netán (és erre komoly jelek vannak) jelentős recesszióba fordul akkor azért ezekben az országokban lesznek kérdések a politikusokhoz. Szóval maradjunk meg annyiban, hogy vagy így lesz, vagy úgy, de nem biztos. De az viszont biztos, hogy a taktikai atomfegyver bevetésének valószínűsége minden egyes nappal növekszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!