A brit hírszerzés ismét górcső alá vette az oroszok helyzetét

2023. február 07. 22:03

Január kezdete óta igyekszik újrakezdeni a nagy támadó hadműveleteket Oroszország az ukrán háborúban, amelynek célja szinte biztosan Donyeck elfoglalása.

2023. február 07. 22:03
null

Január kezdete óta igyekszik újrakezdeni a nagy támadó hadműveleteket Oroszország az ukrán háborúban, amelynek célja szinte biztosan Donyeck tartomány ukrán kézen lévő részének elfoglalása – közölte kedden a brit hadügyminisztérium.

A támadásban azonban egyelőre csak hetente pár száz métert tudnak haladni, aminek az oka a brit értékelés szerint a gyors mozgású csapatok és a lőszer hiánya lehet, amit tovább ront, hogy 

a főtisztek gyakran emberhiánnyal küzdő, tapasztalatlan csapatoktól várják irreális célok elérését a rájuk nehezedő politikai nyomás miatt.

Úgy látják, valószínűtlen, hogy a következő hetekben sikerül a háború kimenetelét lényegileg megváltoztató erőket összevonniuk.

 

 

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. február 08. 16:23
Tony Liar Blair .
Igazszó
2023. február 08. 16:00
Ezek azok az angol hülyék, hülye angolok, akik szerint az oroszok kifogytak mára a lőszerből, rakétából, tankból, repülőből, helikopterből? Mert úgy tűnik, nem zavarja őket a megállapításaik, jóslataik totális bukása. De a cuckoldkonzi mandineres buzik miért zabálják ezt a szar zsidó propagandát kétpofára? Nocsak. Fajtik ők is.
nebulo15
2023. február 08. 11:41
Néha úgy tűnik, hogy a brit hírszerzés sokkal inkább csinálja azt és nem hírt szerez......
alex44
2023. február 08. 09:50
a brit hírszerzés elemzései olyanok mintha a Bendarzsevszkijt olvasnánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!