Zavar az erőben: az oroszok szerint előrenyomulak Bahmutnál és Vuhledarnál, az ukránok szerint nem

2023. február 07. 19:13

Az ukrán hírszerzés nem erősítette meg, hogy az oroszok Donyeck megyei Bahmut közelében lévő településeket foglaltak volna el, mint ahogy azt Szergej Sojgu mondta.

2023. február 07. 19:13
null

Sikeresnek nevezte a harci műveletek előrehaladását Artemivszk (Bahmut) és Vuhledar térségében kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Az ukránok azonban a fentiekkel homlokegyenest szembe menő jelentést közöltek.

„Az Oroszországi Föderáció védelmi minisztere, Szergej Sojgu egy videokonferencián bejelentette, hogy a megszálló hadsereg teljesen ellenőrzése alá vonta Donyeck megyében Szoledar, Kliscsijivka, Krasznopillja, Blahodatne és Mikolajivka, valamint a zaporizzsjai régióban lévő Pidhirne és Lobkove településeket. Az ukrán fegyveres erők vezérkara már hivatalosan bejelentette, hogy

Ami a többi települést illeti, az ellenség általi elfoglalásukat jelenleg nem erősítették meg. Az ukrán védelmi erők folytatják a védelmet az említett helyek mindegyikében” – idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága által kiadott sajtóközleményt.    

A hírszerzés hozzátette: Sojgu szándékosan elhallgatta azt a tényt, hogy a Wagner orosz zsoldoscsoport erői aktívan részt vettek a harci cselekményekben a felsorolt települések térségében, ami - szerinte – az Oroszországi Föderáció katonai-politikai vezetése közötti konfliktus folytatódását jelzi.

(MTI)

 

***

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Troppauer Alfréd
2023. február 08. 10:13
Mit jelent, hogy "előrenyomulak"??? :(((( Több figyelmet, szerkesztők!!!
zsolti123
2023. február 08. 00:06
"Szergej Sojgu egy videokonferencián bejelentette, hogy a megszálló hadsereg " Itt valaki biztosan hazudik, mert Sojgu biztosan nem megszálló, hanem felszabadító hadsereget szokott mondani
Tuners
2023. február 07. 21:43
Kivonták - megérkezett a teherautókonvoj a hullákkal. Végül is..
remi
2023. február 07. 21:20
Ami azt illeti, az orosz MoD és az ukrán egyáltalán nem vehető komolyan, viszont az orosz közlemények valóság-tartalma nagyobb szokott lenni. Mondjuk kezdjük pl azon, hogy a hoholok minden nap újabb közleményben írták vagy 2 hétig "Soledar szilárd ellenőrzés alatt van" közben meg az ana news, az rt, a zvezda meg más orosz csatornák operatőrei már leginkább egymásban buktak fel a főutcán. Az összes alternatív csatorna és több ukrán térkép alapján is nevezett faluk ruszki ellenőrzés alatt állnak, ahogy a bakhmutba bevezető 5 műútból 4,5 (az utolsót még csak ATGM lőtávig érték el) a hoholok egyelőre tudnak valamennyi utánpótlást kapni határi utakon meg egyéb "alternatív" lehetőségeken, de az már aligha elégséges a városban rekedt egyes források szerint 10E mások szerint 20E emberüknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!