Nógrádi György: Egy harmadik világháborúban az USA ugyanúgy elpusztulna, mint Európa

2023. február 01. 18:17

A szakértő úgy látja, könnyedén elképzelhető, hogy az ukránok orosz területeket támadjanak. 

2023. február 01. 18:17
null

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang műsorában elemezte az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeit.

A  nyugati és főként a német társadalom háborúhoz való hozzáállásának górcső alá vételével kezdte az elemző. A szakértő szerint a volt NDK sokkal jobban közeledik a mai Oroszországhoz, mint az ország nyugati felében élők. Nógrádi úgy látja, hogy ma

Oroszországot nem lehet megverni, mivel atomhatalom. 

Nógrádi György úgy látja, annak ellenére, hogy özönlik a fegyver Ukrajnába, a csatatereken ez nem feltétlenül látszik, ugyanis nem tudják kezelni a nyugati fegyvereket az ukránok. A lengyelek orosz-ellenes álláspontjával kapcsolatban Nógrádi elmondta, hogy a lengyelek lépéseiben az elmúlt évszázadok viszálykodásai miatt van logika. 

Az eszkaláció lehetőségére rátérve elmondta, hogy benne van bármi a pakliban. A szakértő szerint

Európa NATO hadseregei erősebbek, mint az orosz, de ez csak a konvencionális erőkre igaz.

Elmondta, hogy egy harmadik világháborút az USA sem élne túl, ugyanis egy eszkaláció esetén több száz atomcsapás érné az amerikai kontinenst. Tehát ezek alapján az USA ugyanúgy elpusztulna, mint Európa. 

Nógrádi szerint teljesen más a helyzet a nukleáris arzenállal. Úgy látja, arra nincs esély, hogy nyugati csapatok orosz területek támadjanak, azonban azt is leszögezte, az könnyedén elképzelhető, hogy az ukránok orosz területeket támadjanak. 

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RoFe
2023. február 02. 09:15
"Nógrádi György úgy látja, annak ellenére, hogy özönlik a fegyver Ukrajnába, a csatatereken ez nem feltétlenül látszik, ugyanis nem tudják kezelni a nyugati fegyvereket az ukránok. " Ott volt, látta, sőt segített nekik, de még akkor sem tudták őket kezelni. Kurva bonyolult egy francia löveg, meg egy HIMARS ezeknek, hiába oktatta őket (mert ő ezekhez is ért, ha esetleg bárkinek kérdés lett volna). Ezután elmagyarázta nekik, hogy nem nyerhetnek, azóta nem is nagyon lövöldöznek, mert ezt belátták ők is. A sajtó Uhrin Benedekje, jópofaság nélkül.
outsiderman
2023. február 02. 09:00
ez a nógrádi egy szarházi orbánbérenc... ...hadd rettegjen a sok sültparaszt az atomtól, így nem veszi észre az 51 %-os élelmiszerár emelkedést. ügyes...mondaná Kohn bácsi. ...vitya, rábaszol egyszer...
18.0 fok
2023. február 02. 08:49
a "szakértő" "úr" azt mondta még a minap, hogy az oroszok letarolják az ukránokat. ma azt mondja, hogy az ukránok még orosz területeket is támadhatnak. lassan meg kéne állapodni valamiféle koherens álláspontban, "szakértő" "úr"...
counter-revolution
2023. február 02. 06:38
Az oroszok rettegnek a NATO erőktől. "Összesen 12 ember megsérült, amikor két Puma harcjármű ütközött a Bundeswehr gyakorlóterén, Gardelegenben. Egy súlyosan sérült katonát helikopterrel kellett elszállítani. A Spiegel értesülése szerint a Pumák tolatás közben ütköztek össze. A lap szerint éppen azt gyakorolták, hogyan kell ellentámadást végrehajtani a Leopard 2-es tankokkal kötelékben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!