Nógrádi György: Egy harmadik világháborúban az USA ugyanúgy elpusztulna, mint Európa

2023. február 01. 18:17

A szakértő úgy látja, könnyedén elképzelhető, hogy az ukránok orosz területeket támadjanak. 

2023. február 01. 18:17
null

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang műsorában elemezte az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeit.

A  nyugati és főként a német társadalom háborúhoz való hozzáállásának górcső alá vételével kezdte az elemző. A szakértő szerint a volt NDK sokkal jobban közeledik a mai Oroszországhoz, mint az ország nyugati felében élők. Nógrádi úgy látja, hogy ma

Oroszországot nem lehet megverni, mivel atomhatalom. 

Nógrádi György úgy látja, annak ellenére, hogy özönlik a fegyver Ukrajnába, a csatatereken ez nem feltétlenül látszik, ugyanis nem tudják kezelni a nyugati fegyvereket az ukránok. A lengyelek orosz-ellenes álláspontjával kapcsolatban Nógrádi elmondta, hogy a lengyelek lépéseiben az elmúlt évszázadok viszálykodásai miatt van logika. 

Az eszkaláció lehetőségére rátérve elmondta, hogy benne van bármi a pakliban. A szakértő szerint

Európa NATO hadseregei erősebbek, mint az orosz, de ez csak a konvencionális erőkre igaz.

Elmondta, hogy egy harmadik világháborút az USA sem élne túl, ugyanis egy eszkaláció esetén több száz atomcsapás érné az amerikai kontinenst. Tehát ezek alapján az USA ugyanúgy elpusztulna, mint Európa. 

Nógrádi szerint teljesen más a helyzet a nukleáris arzenállal. Úgy látja, arra nincs esély, hogy nyugati csapatok orosz területek támadjanak, azonban azt is leszögezte, az könnyedén elképzelhető, hogy az ukránok orosz területeket támadjanak. 

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik