Svájci lap: Vlagyimir Putyin nagyképűsége új világháborúhoz vezetett

2023. február 26. 07:37

Európának ugyanakkor fogalma sincs, miként válaszoljon az előállt helyzetre – olvasható a Neue Zürcher Zeitung főszerkesztőjének írásában.

2023. február 26. 07:37
null

Az orosz-ukrán háború nem egyszerűen regionális viszály: a globális konfliktusban Kína kiépíti befolyását a világban, eközben a két problémás állam, Irán és Észak-Korea pedig fegyvereket szállít Oroszországnak. Európának ugyanakkor fogalma sincs, miként válaszoljon az előállt helyzetre – olvasható a Neue Zürcher Zeitung főszerkesztőjének írásában.

Eric Guyer szerint ez esetben Moszkva az agresszor, de nincs arra esély, hogy Putyin úgy végezze, mint Napoleon vagy Hitler. Úgy véli, hogy az aszimmetrikus háborúban Ukrajna a létéért küzd, az oroszokat legfeljebb arcvesztés fenyegeti. Ezért szerinte a háborút kizárólag a Kreml tudja befejezni. Hozzátette:

A szerző látja, az orosz elnök nagyképűsége új világháborút eredményezett, annak ellenére, hogy a harc egyelőre nem terjed ki több kontinensre. A lap szerzője a kínaiak által megszellőztetett béketervre is reagált. Szerinte az új kínai béketerv nem más, mint egy PR-fogás, amivel Peking jelzi, hogy bele akar szólni Európa ügyeibe. 

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsola69
2023. február 27. 06:50
Imre! Te olyan kormánypárti médiumot idézgetsz, ami annyira vállalhatatlanul ciki volt, hogy a fidesz is beszántotta. Mint ahogy a tegnapi Sajtóklubból is hiányzott már Bencsik elvtárs. De te csak nyomod..... Nézz már körül, jobban süllyedsz, mint a többiek.....fidesz hasznos idiótája
Kivűlálló
2023. február 26. 17:27
A német először tanuljon meg 4x9-et számológép nélkül összeadni (az egyik volt művezetőm a németeknél számológépen ellenőrizte le, hogy 4x9 valóban 36-e, pofám leszakadt...)! Utána makoghatnak!
Zsola69
2023. február 26. 15:26
"Sosem gondolkodtok, sosem tesztek fel kérdéseket, tipikus bírkák." Jajjjjj... OV hány "évtizede" nem ad interjút egyetlen nem körmányőárti médiának? Hány éve nincs is választási vita? Nem teszünk fel kérdéseket? Atya Úr Isten! Ilyen szitű szervilizmust már nem lehet gyógyítani.... Imádom nézni ahogy a Birkameneten az első sorban viszi a zászlót az elmebajnok Győzike, a művész úr Fási Ádám a vén kommunista Bencsikkel és az UFOk által elrabolt Pataki Attilával. Így van! Nem kell titkolni a szellemi színvonalat. Bravó! Aki esetleg nem tudná, az láthatja milyen oszlopos elmebajnokok közé került. Aztakuuuurva. Nektek ez a színvonal! Ők állnak legelöl....beszarás
Csigorin
2023. február 26. 14:20
Putyin lenne nagykepu?? ez latta mar zelenszkit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!