Minden elpusztult a török székesegyházban, csak Szűz Mária szobra állt ellen a földrengésnek (FOTÓ)

2023. február 07. 17:27

Antuan Ilgit jezsuita szerzetes arról írt közösségi oldalán, hogy amint lehet, újjáépítik a templomot.

2023. február 07. 17:27
null

A hétfői földrengés következtében egy katolikus székesegyház is összedőlt a dél-törökországi Iskenderun városában. Csodával határos módon azonban a templomban található Szűz Mária szobor sértetlen maradt – számolt be az ACI Prensa.

A Mária-szobor az iskenderuni Angyali üdvözlet székesegyházban található, amely az anatóliai apostoli vikariátus legnagyobb temploma – tette hozzá a lap.

Antuan Ilgit jezsuita szerzetes Facebook bejegyzésben arra kérte a követőit, hogy imádkozzanak értük és a helyi katolikus közösségért. 

– írta a szerzetes, majd azzal folytatta: „Hála Istennek, a testvérekkel és nővérekkel mindannyian jól vagyunk és igyekszünk segíteni azokon, akik hozzánk fordulnak”.

Amint lehet, újjáépítik a templomot

Antuan Ilgit azt is hangsúlyozta, hogy a templom újjáépítése lesz az egyik legfontosabb feladatuk. A szerzetes végül közzétett egy felvételt az épen maradt Mária-szoborról is, amihez azt írta:

A jezusita szerzetes vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Antuan Ilgıt SJ Facebook-oldala

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikimikk
2023. február 09. 11:16
... Egy templomban nemcsak mária szobor van,hanem Jézus Krisztus keresztrefeszítését ábrázoló feszület.Ezek szerint a feszület nem állt ellen a földrengésnek,mivel a sátán ugyanúgy gyűlöli a feszületet ,mint magát Jézust.Nem úgy a mária szobor,ami (lehet téves) megitélésem szerint,Isten bosszantására ,s az embert kárhozatba taszítására szolgál...Ennek az eseménynek következtében mégtöbben fognak bízni a sátán cselszövéseként létrehozott hamis "istennő" képében,s így mégtöbb sátán által gyűlölt ember haladhat az örök pusztulás felé...
Atti bá
2023. február 08. 11:38
Az egyszerűség és a szolidság mindent legyőz.
iimre
2023. február 08. 09:21
.
Szexi Cicababa 💅
2023. február 08. 00:26
És Szűz Mária és Jézus végignézték, hogy minden más összedől, és annyi ember meghal? Csak a saját bőrüket mentették? Istenről nem is beszélve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!