Katasztrófavédelem: már tizenhat embert emeltek ki a romok alól a magyar tűzoltók (FOTÓK)

2023. február 08. 09:41

A nap huszonnégy órájában dolgozik a magyar tűzoltókból álló HUNOR mentőcsapat.

2023. február 08. 09:41
null

Több embert kiemeltek már a romok alól a magyar tűzoltók – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

A bejegyzésből kiderült, hogy egy 16 ezer négyzetméteres kárterületen,

egyszerre három helyszínen, folyamatosan, a nap huszonnégy órájában dolgozik a magyar tűzoltókból álló HUNOR mentőcsapat.

A többi mentőcsapat éjszakára leáll.

Már tizenhat emberéletet mentettek meg

Az éjszaka is több túlélőt sikerült a romok alól kimenteniük, így összesen már tizenhat túlélőt találtak meg és emeltek ki a romok alól. A mentés során hét ember holttestét is kiemelték – ismertették.

A magyar tűzoltók nyolc óránként váltják egymást,

hiszen a munka nemcsak fizikailag, pszichikailag is megterhelő.

A felépített magyar tábor három percnyi távolságra van a magyarok számára kijelölt kárterülettől. Az ötszáz négyzetméteres területen kilenc sátor helyezkedik el, amelyekben hét-hét ember fér el.

A csapat munkáját az érdeklődők ITT követhetik folyamatosan figyelemmel.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

A fotókat a HUNOR mentőcsapat készítette.

Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

***

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder
2023. február 08. 14:03
Ezt jó olvasni annyi borzalom után. Végre jó és nemes cselekedet, ez is van tehát a világon. Jó tudni erről, néha.
..--..
2023. február 08. 13:21
-zsoltkom- "Az EU azonnal reagált Törökország azon kérésére, hogy aktiválja az uniós polgári védelmi mechanizmust. 19 uniós ország, valamint Albánia és Montenegró kutató- és mentőcsapatokat ajánlott fel, hogy az EU Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központjával és a török hatóságokkal együttműködve támogassa az elsődleges helyszíni beavatkozókat. Ezenfelül segélyszolgálati csoportok érkeztek Törökországba, hogy sürgősségi egészségügyi ellátást nyújtsanak. Az uniós Kopernikusz műholdas rendszert is aktiválták vészhelyzeti térképkészítési szolgáltatások végzésére." https://bit.ly/3jA5Aw5 Jobb, ha az Unióból való kilépést nem segíti Orbán az unióellenes viselkedésével és mondataival. Sokkal jobb a helyzete és biztonsága Magyarországnak, ha uniós tag, mint ha csak Ráhel-szerűen állna a saját lábán.
Paskai
2023. február 08. 12:30
Helyes!
Senki Alfonz
2023. február 08. 12:19
Már egy ember megmentése is siker, de akkor minek hazudni a számokkal! A cikkbeli honlapcím nem működik, megkerülve jutunk a tényleges helyre, ahol 12 emberről beszélnek, itt meg 16-ról. Minek hazudni, félrebeszélni? Ez a legrosszabb mindenkinek!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!