Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának vezetője: Nem tartjuk magunkat hősnek (VIDEÓ)

2023. február 15. 07:40

A Baptista Szeretetszolgálat hét életet mentett meg Törökországban.

2023. február 15. 07:40
null

A hétvégén hazaérkeztek a magyar mentőalakulatok a földrengés sújtotta Törökországból.

A Baptista Szeretetszolgálat hét életet mentett meg kint tartózkodása alatt.

A Hír TV Napi aktuális című műsorában Pavelcze Lászlót, a mentőcsapat vezetőjét kérdezte tapasztalatairól Gerhardt Máté.

A beszélgetés előtt lejátszott összeállításból kiderült, hogy a Szeretetszolgálat mentőcsapata 19 főből és 7 mentőkutyából állt. Pavelcze László  már a legelején leszögezte, hogy

Hozzátette, hogy jómaga harminchárom éve ezzel foglalkozik, és nem először járt kint egy földrengést követően Törökországban: már az 1999-es katasztrófa után is „tették a dolgukat.”

„Ez egy vállalt feladat”

A mentőcsapat vezetője kitért arra is, hogy senki nem kéyszerítette rá őket, hogy kimenjenek. „Ez egy vállalt feladat. Menni akartunk, értünk hozzá, szeretjük a munkánkat. S az a legfontosabb, hogy

– hangsúlyozta Pavelcze László.

A mentőcsapat vezetője a mostani munkálatok során azzal lopta be magát sokak szívébe, hogy elérzékenyült az ATV kamerája előtt, miután tíz órás küzdelem után a felszínre hoztak a romok alól egy kislányt.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. február 15. 11:47
Az én szememben hősök! Saját életüket kockáztatva emberéleteket mentenek! Ez Hivatás!
soma100
2023. február 15. 11:09
Ő volt az, aki elsírta magát egy kislány megmentése után, akit 10 órai kemény megfeszített munka után sikerült megmenteni. Erre csak a hűsök képesek.
makapaka2
2023. február 15. 09:42
Pedig azok.
pipa89
2023. február 15. 07:43
Nem probléma, az én szememben egytől egyig azok vagytok! Mély tiszteletem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!