„Allahé a jövő!” – muszlimok ezrei tüntettek Hamburg utcáin

2023. február 07. 18:44

A tüntetők eredetileg a Korán-égetés ellen akartak demonstrálni.

2023. február 07. 18:44
null

A Bild arról számolt be, hogy szombaton 3500 ember jelent meg a radikális iszlamisták rendezvényén Hamburgban. A tüntetők eredetileg a Korán-égetés ellen akartak demonstrálni, de az összejövetel a helyszíni tudósítások szerint idővel átcsapott „az iszlám éltetésébe”

Az eseményen olyan mondatok hangzottak el, mint például:

  • „Allahé a jövő!”
  • „A Koráné a jövő!”
  • "Az iszlámé a jövő!”

Hozzátették, a résztvevők jelentős része nemcsak a Koránt emelte a levegőbe e mondatok skandálásakor, hanem a mutatóujját is. Ez jelképezi az „egy Istent”, ami elsősorban a dzsihadisták és az Iszlám Állam katonái között népszerű jelkép – magyarázta a lap.

Nagy veszélyt hordoznak ezek az összejövetelek

A Bild megszólaltatott egy Németországban élő iszlám-szakértőt is, aki úgy fogalmazott, a demonstrációt szervező iszlamista csoport

fő célja a fiatal muszlimok megszólítása és a szélsőséges ideológia terjesztése.

Mina Ahadi felhívta arra is a figyelmet, hogy sok iszlamista él Németországban, és szerinte az ehhez hasonló gyülekezések „nagyon veszélyesek lehetnek”.   

 

Nyitókép: JONAS WALZBERG / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. március 10. 02:14
Na, a képből legalább megtudnam, hogy a Korán hímnemű.
Akitlosz
2023. március 10. 02:13
Törvényszerű. Muzulmánok millióinak a betelepítése nem vezethet más eredményre. Miért importálják őket? Miért adnak nekik állampolgárságot? Az öböl menti gazdag arab országokban is sokkal több a bevándorló, mint a helyi, csakhogy ott okosan sohasem kapnak állampolgárságot, így nincsenek politikai jogaik, nem veszélyeztetik az országot. Aki rosszul viselkedik tőle pedig könnyen meg lehet szabadulni. Nem állampolgár, így mehet vissza a nyomorult országába. EU azért csinálja ellenkezőleg mert ellenkező a célja. Nem az európai kultura megőrzése, hanem annak eltörlése.
Robert69
2023. február 08. 17:21
Most mát értem, miért olyan fontos a Németeknek a gender jogok helyzete Magyarországon. Mivel otthon átvették a helyüket a muszlimok, akik nem tűrik, ide még jöhetnek ha úgy van kedvük riszálni magukat.....Ott nagy a liberdemokrécia.......... Németek kezdhettek sírni.......
Zolotarjov
2023. február 08. 13:34
A jövő iszlám városállamok kialakulása Nyugat-Európa szerte..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!