Szlovák lap: Orbán nagy támogatást élvez Szlovákiában a populisták körében

2023. február 14. 09:59

Egy októberi felmérése szerint a megkérdezettek 32 százaléka bízik benne – írta a szlovák Pravda.

2023. február 14. 09:59
null

„A jogállamisággal, valamint az ellenzék és a sajtószabadság elnyomásával kapcsolatos problémák után Magyarországot gazdasági gondok is sújtják” – írta Michal Horský a szlovák Pravdában.

Ennek ellenére a szlovák lakosság jelentős része számára érthetetlen okokból Orbán hiteles vezető

 – hívta fel a figyelmet a szerző, aki szerint „a magyar gazdaság kilátásai nem rózsásak”. Az élelmiszerárak 44 százalékkal, a háztartási energiaárak 52,4 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest – ismertette Horský.

Orbán hatalma az intenzív állami propagandán alapul

A rekord infláció következtében az alapkamat tizenhárom százalékon áll, és a befektetők egyre inkább elveszítik a gazdasági környezetbe vetett bizalmukat. „Orbán hatalma az intenzív állami propagandán és az állami média ellenőrzésén alapul. Ezért sulykolja folyamatosan a közvéleménynek, hogy a »rossz Unió« a hibás minden szenvedésért” – véli az újságíró.

Michal Horský szerint „Orbán politikájának következményei kínzóak Magyarország számára. Egyszerre jó példa és tanulság arra, hogy a jogállamiság megsértése, a klientelizmus, a Putyin-rezsimnek való hízelgés és a túlzott állami beavatkozás nem vezet semmi jóra” – húzta alá.

A megkérdezettek 32 százaléka bízik a magyar miniszterelnökben

Az újságíró szerint „megdöbbentő, hogy Orbán milyen nagy támogatást élvez Szlovákiában a magyar demokrácia minden hiányossága ellenére.

– olvasható a véleménycikkben.

Összehasonlításképpen, csak 28 százalék bízik az Európai Bizottság vezetőjében, Ursula von der Leyenben. „Csak remélni tudjuk, hogy a rekordmértékű drágulásról szóló hírek felnyitják néhányak szemét” – tette hozzá Michal Horský.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2023. február 14. 23:23
"Orbán hatalma az intenzív állami propagandán és az állami média ellenőrzésén alapul." Amit ugye senki sem néz egyébként. Azért a ballib narratívának van pár önellentmondása... :D Amúgy miért gondolja a szerző, hogy a szlovákok bizalmát ott Szlovákiában megrendítené a Magyarországon tapasztalható infláció, ami egyáltalán nem érinti őket? Szlovákiában a szlovákiai inflációval kell együtt élniük, ami szintén eléggé magas....
zoles
2023. február 14. 21:37
"háztartási energiaárak 52,4 százalékkal emelkedtek" Nálam egy fillérel sem.
blondibarbi
2023. február 14. 21:04
Orbán hiteles ? Talán mert a népe érdekeit tartja szem előtt, nem ? Ha annyira jót akarnék Szlovákiának, jószívvel és őszintén kívánnék nekik egy Orbán Viktort. ;-)
kaffogó hebrencs
2023. február 14. 13:56
Igen, én is azt tapasztalom, hogy a szlovákok között sok az értelmes ember. a 32%-ot kicsit keveslem, de gondolom, a helyi Endrék ennyit mertek közölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!