Hoppá: kitiltják a transznemű nőket a női börtönökből Angliában

2023. február 27. 06:49

Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztere kijelentette: „nagyon világosan kell látnunk, hogy meg kell védenünk a többi női elkövetőt.”

2023. február 27. 06:49
null

Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztere bejelentette, hétfőn életbe lépnek azok a szabályok, amelyek kizárják a transznemű nőket az angliai és walesi női börtönökből. Dominic Raab még októberben bejelentette, hogy a férfi nemi szervvel rendelkező vagy szexuális bűncselekményt elkövető transznemű nők nem kerülhetnek női börtönökbe.

A vasárnapi bejelentésében Raab így fogalmazott: „Liberális, érzékeny, toleráns megközelítést szeretnénk az LMBT-közösség egészével, és különösen a transz közösséggel szemben, akik sokat szenvednek ebben az országban, és nagy kihívásoknak vannak kitéve” – mondta Raab a Sky News Sophy Ridge vasárnapi műsorában. „Ahol transznemű női elkövetők vannak, ott az a kérdés, hogy a női börtönökbe kerülnek-e – 

„Jövő héttől új szabályokat vezetünk be, ami azt jelenti, hogy minden olyan transznemű elkövető, akinek a férfi nemi szerve sértetlen, vagy akit szexuális vagy erőszakos bűncselekményért ítéltek el, nem kerülhet a női börtöntelepre”.

Az új rendszer attól függetlenül alkalmazandó, hogy a fogvatartott rendelkezik-e nemi elismerő bizonyítvánnyal vagy sem.

Nyitókép: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2023. február 28. 13:04
????...TALPRA MAGYAROK...még ilyet...megbolondult a világ...már az angolok is??...ennek nem lesz jó vége...
Daily
2023. február 27. 17:51
Szibériában a böriben kása és leves meg hajnali 5-kor kezdődő fagyos udvari edzésprogram és 80 kilós kaukázusi rendfenntartó kutya várja a bűnözőket. Nyugaton meg ez. No a különbség az elpuhult nyugat és a kelet között. Győzzék le az oroszokat ha tudják. Mint a szandálos hegyi arabokat, ja.
Saksafar
2023. február 27. 17:00
Ááááá, ez nem igazság. És mi lesz a következő, a fütyis lányok a sportversenyeken? Még a végén újra lesz értelme edzeni a női élsportolóknak.
fatman
2023. február 27. 14:52
good morning! angol hülyék, hülye angolok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!