Schiffer: Ennél tehetségtelenebb, idiótább vezetése az EU-nak még nem volt (videó)

2023. január 14. 11:47

A volt pártelnök szerint az uniót nem Orbán Viktor veri szét, hanem a „hitvány Európai Bizottság”, amely konkrétan megsérti a jogállamiságot.

2023. január 14. 11:47
null

Schiffer András és Vona Gábor voltak a Spirit Fm Bennfentesek című műsorának vendégei. A beszélgetés során szóba került a jogállamisági mechanizmus és a napokban kirobbant Erasmus-botrány is, amellyel kapcsolatban Schiffer a következő gondolatokat osztotta meg a hallgatókkal: 

„Magyarországon túlmutató felelőssége ennek a hitvány Európai Bizottságnak. Senki olyan jogalapot az Európai Unió jogrendszeréből nem tud nekem mutatni, hogy az Európai Bizottságnak lenne hatásköre abban a vonatkozásban, hogy a magyar állam a felsőoktatást hogyan szervezi meg és az irányító testületet hogyan állítja össze.

– emelte ki Schiffer. 

Európai Bizottság maga számolja fel az európai jogállamiságot

Véleménye szerint a jogállamisági mechanizmus rendelet kizárólag abban ad mozgásteret az uniónak, hogyha az unió pénzügyi érdekeit súlyosan veszélyezteti egy tagállami döntés. Hangsúlyozza, itt nem NER lovagok meggazdagodásáról van szó, hanem ahogy fogalmazott: 

Schiffer kifejtette: ha ezt a pénzt el akarja lopni a NER, akkor sem tudja ellopni. „Hol sérülnek az unió pénzügyi érdekei?” – teszi fel a kérdést, majd összegezésképpen kifejti: 

„A helyeztet azért mutat túl az Erasmus ügyön és Magyarországon, mert azt jelenti, hogy a jogállamiságért folytatott küzdelem örvén az Európai Bizottság és az Európai Parlament – amelyik amúgy nyakig ül a korrupciós botrányokban –, maga számolja fel az európai jogállamiságot”. 

A beszélgetést teljes terjedelemben alább hallgathatják meg: 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 339 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2023. január 16. 00:31
Schiffer fideszbérenc andrás akkor miért nem ugatott, amikor szétverték az egyetemi autonómiát?
Igazszó
2023. január 15. 20:27
Szakasits-schiffer örököse a kommunista klánja vagyonának és hatalmi hálójának, ezért hiteltelenek a szavai. A cuckoldkonzi mandisok szégyene, ahogyan sztárolják itt is, ahelyett, hogy egy náci gyilkos leszármazottaihoz hasonlóan hanyagolnák, persze a teljes vagyonelkobzást követően.
rókabácsi
2023. január 15. 14:43
értem! nade akkor kellett volna nagyot alkotnia amikor még a politikában volt! most a pálya széléről nem ildomos okoskodni!
Házam Hazája
2023. január 14. 21:11
Ellenzéki titulusra méltó emberek, azért szálltak ki a politikai életből, mert egy híg-fos közegben (ami a sajátjukat jellemzte) kellett produkálni valamit. Nem váltak eggyé a szarral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!