„A wagneresek elkapták és levágták a kib**** golyóit” – állítólag erre a sorsa jutott az orosz katona, aki meg akarta adni magát

2023. január 24. 17:59

Ez egy a CNN-nel megosztott telefonbeszélgetésből derült ki, azonban a portál nem tudta független forrásból hitelesíteni a beszélgetést.

2023. január 24. 17:59
null

A Wagner-csoport harcosai a kelet-ukrajnai orosz offenzíva „eldobható gyalogságává” váltak, de a CNN birtokába jutott ukrán katonai hírszerzési dokumentumból kiderült, hogy az orosz katonai offenzívában milyen fontos szerepet játszanak a Wagner zsoldosai.

Az 2022 végén készült ukrán jelentés arra a következtetésre jutott, hogy Wagner különleges fenyegetést jelent a közelharcban, még akkor is, ha rendkívüli veszteségeket szenved. „A Wagner katonák ezreinek halála nem számít az orosz társadalomnak” − állítja a jelentés.

Egy ukrán hírszerzési forrás által megszerzett és a CNN-nel megosztott telefonbeszélgetések szintén kíméletlen hozzáállásra utalnak a harctéren.

Az egyikben egy katona hallható, amint egy bajtársáról beszél, aki megpróbálta megadni magát az ukránoknak.

A wágneresek elkapták és levágták a kibaszott golyóit − mondja a katona. A CNN nem tudta független forrásból hitelesíteni a beszélgetést, amely állítólag novemberben történt.

Nyitókép:FADEL SENNA / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kinekanevében?
2023. január 25. 23:49
Jóvanjóvan. Igazad van. Mindenben. :)
citromosParizer
2023. január 24. 23:45
ez még akár túl is élhető. amit a náci ukránok csinálnak, hogy oszlophoz kötnek a -10 fokban, az meg nem. vagy amikor tarkón lövik a földön fekvő hadifoglyokat, az sem. amúgy meg ki mondta ezt nekik? Kijev szelleme? vagy a Kígyó szigeten meghalt katonák, akiket kilőttek hatszor, de ennek ellenére átvették a kitüntetésiket személyesen? az ukránoknál csak a CNN csicskább :)
Namond
2023. január 24. 21:25
Mondják ezt az elfogott oroszokat tökön lövő, fához kötöző ukránok.
Akitlosz
2023. január 24. 20:59
A címből valahogyan rögtön sejtettem, hogy a "hír" forrása ukrán lesz. S persze csak "állítólag".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!