Heves orosz támadás érte Herszon városát

2023. január 29. 17:25

Sok a sérült és a halálos áldozat.

2023. január 29. 17:25
null

A dél-ukrajnai Herszon városát újabb heves orosz támadást érte, sok a sérült és a halálos áldozat – közölte vasárnap a megyei tanács.

Egyelőre az áldozatok számáról nincs információ. Az ukrán egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy

találat érte a megyei klinikai kórházat, ahol egy ápolónő megsérült.    

A helyi sajtó arról számolt be, hogy három erőteljes támadás érte a várost helyi idő szerint 12.48 és 14.05 óra között.

Később Jurij Szobolevszkij, a megyei tanács elnökhelyettese arról tájékoztatott a Telegram üzenetküldő alkalmazáson, hogy az orosz erők a város lakónegyedeire nyitottak tüzet.

Szavai szerint sok a halálos áldozat és a sérült, de pontos számokat ő sem hozott nyilvánosságra.

(MTI)

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2023. január 29. 20:56
Azok után hogy onnan lőtek Melitopolnál egy pöcsöm alig tíz métetes hídat, nem csodálom. Csak a szokásos, továbra is civilek, nők, és gyetekek szoknyája mögül vitézkednek a büdös nácik, majd mikor a russzkik visszalőnek, megy a sírás rívás, picsogás.
kisgul
2023. január 29. 19:06
Érdekes rendőrségi ellenőrzésem volt ma délután. Békésen autózgattam ma ebéd után Érden, amikor egy rendőrségi járőrautó elkezdett mögöttem villogni, hogy húzódjak le, álljak meg. Szokásos : jó napot kívánok, kérem a személyit, jogosítványt, lakcímkártyát, forgalmit. Mondom a szervnek, hogy jogsim van, a többi nincs! Némi habozás után, rákérdezett , hogy miért van a Z betű a hátsó szélvédőn? Mondom neki, hogy van valamilyen jogszabály, ami tiltja a Z betűt? mert egyesek T betűt raknak ki az mivel különb, a Z betűnél? Rögtön megkérdezte, hogy fogyasztottam e kábítószert, alkoholt, és hajlandó vagyok e megfújni az alkohol szondát? Egy pillanatig azon gondolkoztam, hogy nemmel válaszolok, de rájöttem , hogy csak az időmet pocsékolnám el a vérvétellel!
Jack Reynor
2023. január 29. 18:23
Kár, hogy nem részletesebbek a hadihelyzetről a beszámolók.
remi
2023. január 29. 18:12
A ruszkik szerint persze nem kórházak voltak: https://t.me/NovichokRossiya/23528 "Also, information comes from the Kherson direction that artillery preparation is taking place along the entire length of the Right Bank of the Dnieper. They work on: Firing points, Warehouses (ammo and fuel), as well as on the accumulation of Armor and Personnel" Persze tudjuk, hogy hoholisztán a csodák birodalma, ott semmilyen épület nincs ami ne kórház, szülőotthon vagy árvaház lenne. Orosz források szerint a hoholok melitopolnál lőttek egy hidat HIMARS rakétákkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!