Lengyel közgazdász: A magyar benzinárstop intő példa!

2023. január 03. 10:41

Adam Czyzewski közgazdász Magyarországgal indokolta meg, hogy miért nem lesz benzinárstop Lengyelországban.

2023. január 03. 10:41
null

Adam Czyzewski lengyel közgazdász kifejtette, hogy mi a problémája az árstoppokkal. Fontos megemlíteni, hogy Czyzewski úgy szólalt fel a benzinársapka ellen, hogy a PKN Orlen közgazdásza.

„Mostanra a magyarországi benzinár lett az egyik legmagasabb Európában. 2022 októberében Franciaországban üzemanyaghiány volt tapasztalható. Ekkor – a sztrájkok következtében – a kínálat nem tudott lépést tartani a kereslettel. Az üzemanyaghiány problémája nagyon fontos politikai és társadalmi üggyé vált” – hangsúlyozta. Magyarországon az árcsökkenés okozta megnövekedett kereslet mellett elégtelennek bizonyult a kínálat.”

Nyitókép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 03. 17:27
Faxkalapos. Ez is a hajnaltamás nevű idiótával végzett. Több eszed lett VONA,akkor tudnád ez nem a benzinről szól. Meg az árról?? Talán Reich Ernőt kéne olvasnod. Tudod ! Piszkos Fred, meg a Senki Alfonz.
Zoltan70
2023. január 03. 15:00
Ja, hát úgy könnyű a polák közgazdinak, hogy államilag követelik és megvalósítják az orosz olajról való teljes elszakadást, majd gyorsan megkötik a kétoldali szerződést az oroszokkal a vezetékes orosz olaj 2023-as behozatalára. Most akkor a közgazdi a szájából csinált segget vagy a seggéből szájat?
Szilágyi Miklós
2023. január 03. 13:37
A MOL lehetetlenítette el a benzin árstopot. DE amúgy köszönet a kormánynak, hogy több mint egy évig fenntartotta. Ez nekünk kb. fél milkó megtakarítás volt.
egonlerch
2023. január 03. 13:04
Sajnos egyre több lengyel vallhatja magát hülyének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!