Kötelező lehet Romániában színházba járni a diákoknak

2023. január 26. 07:15

A román művelődési miniszter kiemelte, hogy véleménye szerint ezzel felkeltik a fiatalok érdeklődését a kultúra iránt.

2023. január 26. 07:15
null

A diákok kultúra iránti érdeklődését ösztönözné a román művelődési miniszter. Lucian Romașcanu felvetette, hogy az iskolákban tegyék kötelezővé a színház-, opera-, múzeum-látogatást. Erről Ligia Deca oktatási miniszterrel egyeztetett – a hírről kedden tájékoztatott a Maszol.

A lap hozzátette, hogy Lucian Romașcanu javaslata értelmében az új iskolai programba szerepelne a kötelező színház-, múzeum- vagy éppen opera-látogatás, majd a diákok esszét írnának az élményeikről. A miniszter kiemelte, hogy véleménye szerint ezzel felkeltik a fiatalok érdeklődését a kultúra iránt.

Az iskolán kívüli tevékenységek során a gyerekek élményalapú, összetett tudást szereznek,

osztotta meg tapasztalatait a lappal Szőcs-Torma Katalin. Az angol szakos pedagógus a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum tizenkettedikes osztályban osztályfőnök, valamint a Csutak Vilmos Pedagógusok Háza munkatársa. Osztályát nemcsak kirándulni, táborba viszi, hanem múzeumba, színházba, moziba, múzeumpedagógusok, drámapedagógusok segítségével szervez tevékenységeket.

A lap hozzáteszi, hogy a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi középiskolás diákoknak szervez előadásokkal egybekötött színház-pedagógiai foglalkozást. Ezeket a tevékenységet a Nemzeti Kulturális Alap és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katakomba
2023. január 27. 07:15
Színházba a bugrissal.
reggeli
2023. január 26. 13:52
Aztán majd LGBTQYZ-s érzékenyítő előadásra viszik el őket, ahol nőnek öltözött férfiak adnak elő fartúró-tanfolyamot
palicsi
2023. január 26. 13:39
A Sárosdi Lilláéknak itt a nagy lehetőség!
dezilluzionista
2023. január 26. 11:43
kultúra=nemkötelezőhanemválasztottszükséglet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!