A NASA riadót fújt: szerintük Kína idővel „elfoglalhatja” a Holdat

2023. január 03. 18:34

Bill Nelson attól tart, hogy Kína kiszorítja az USA-t az égitestről.

2023. január 03. 18:34
null

Bill Nelson, a NASA vezetője interjút adott a POLITICO-nak, amelyben bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok megnyerheti a „holdversenyt”. Nelson a beszélgetés során leszögezte, hogy „nincs sok vesztegetni való idejük”, mivel Kína egyre inkább tör előre:

– hangsúlyozta Nelson.

Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy „Peking nemcsak megvetheti a lábát” a Holdon, de megpróbálhatja uralni annak erőforrásokban leggazdagabb térségeit úgy, hogy közben kiszorítja az égitestről az Egyesült Államokat. 

A NASA igazgatója az interjúban úgy fogalmazott:  „űrversenyben vagyunk”. Az egykori politikus azt is hozzátette, vigyázniuk kell, nehogy a kínaiak „tudományos kutatás ürügyén eljussanak a Hold értékes területeire”.

Bill Nelson még azt sem tartja kizártnak, hogy Kína egyszer csak kijelenti majd:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2023. január 04. 17:07
Ugyan má, nem értitek ti ezt az "ámerikai demokrásziát"! Hát föl akarják homályosítani a Holdlalkókat, hogy a négerek nem fehérek, viszont a buzik nélküli világ semmit se ér. Na és hát persze arról is, hogy mindenről Orbán tehet. Vagy a Putyin. Vagy a Hszi Csin. Vagy mindenki más, aki még nem fedezte föl Ámerikát. Vagy nem hallotta még, hogy "We are all living in America ..."
gacsat
2023. január 04. 15:40
Én a Föld miatt aggódnék.
pipa89
2023. január 04. 10:22
ŐSZINTÉN? Vazze, én legalább annyira tartok Kínától, mint Tőletek NASA-sok! Ki volt az első elnökötök?????? Egy fasiszta tudós, akit az Iratkapocs Program keretében átmentettek a jenkik Németországból más titkos hitleri kutatócsoporttal együtt (Antarktisz). Mit sivalkodtok??? Klaus Schwabhoz járnak a kínaiak Davosba, falanszter-építő kurzusokra!!!! Ez nem b.ssza a csőrötöket????
Zoltan70
2023. január 04. 08:42
Mi ezzel a gond? Az usákok meg majdnem az egész Földet gyarmatosították már évtizedekkel ezelőtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!