„Többet kell dolgoznunk” – jelentette ki Macron

2023. január 02. 11:43

A tervek szerint három évvel emelnék a nyugdíj alsó korhatárát Franciaországban.

2023. január 02. 11:43
null

Emmanuel Macron „ígéretet tett arra”, hogy 2023-ban folytatja az ország nyugdíjrendszerének népszerűtlen átalakítását, amely gyakorlatilag arra kényszeríti az embereket, hogy tovább dolgozzanak – számolt be a Bloomberg.

Az új nyugdíjazási szabályok a nyár végétől lépnek érvénybe – mondta a francia nemzethez intézett újévi beszédében az elnök, amelyben arra szólította fel a polgárokat, hogy „maradjanak egységesek, és ne engedjenek a megosztottságnak”.

„Ez az év valóban a nyugdíjreform éve lesz, amelynek célja, hogy garantálja rendszerünk egyensúlyát az elkövetkező években és évtizedekben” – hangsúlyozta szombati beszédében Macron.

– húzta alá.

62-ről 65 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt

A Bloomberg megjegyezte, hogy a francia vezető valószínűleg nehéz évkezdéssel néz majd szembe, mivel igyekszik előrevinni a tervét, amely magában foglalja az állami juttatások felvételéhez szükséges alsó korhatár 62-ről 65 évre történő emelését. Ez még a mérsékeltebb szakszervezetek körében is felháborodást váltott ki – emlékeztetett a lap.

Nyitókép: STEPHANE MOUCHMOUCHE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. január 03. 06:56
Ez a 3 év nyugdíj korhatár emelés csak a franciákra vonatkozik vagy a bevándorló "azomfizikusokra" is?
Monostor
2023. január 02. 20:11
Azokat kell meg tobbet dolgoztatni, akik mar 40-45 evet ledolgoztak. Azokat, akik elnek a segelyekbol nehezebb ravenni a munkara. Tisztelet a betegnyugdijasoknak, ok nem esnek a fenti kategoriaba.
Málaga21
2023. január 02. 18:22
Érdekesen duplázták a gdp-t és javították a korfát a migráncsok.
masikhozzaszolo
2023. január 02. 17:16
Ez ugyanaz a kép, mikor Karigeri megy a WC-be. Macron is valami sürgős, halaszthatatlan dolgot intézne úgy látom. Esetleg BÉKÉT megy kötni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!