Németországban fizetésért dolgoznak a klímaaktivisták

2023. január 02. 10:20

Az „Utolsó generáció” ​​​​​​​akár 1300 eurós fizetést is utalhat havonta egy aktivistának.

2023. január 02. 10:20
null

Egy berlini egyesület fizetéseket utal át az „Utolsó generáció” klímaaktivistáinak – olvasható a Die Welt oldalán. A cikkben azt írják: a toborzó szemináriumokon

A Welt Am Sonntag betekinthetett az „Utolsó generáció” belső chat-üzeneteibe és dokumentumaiba, és részt vehetett ezeken az online szemináriumokon. Azt írják: egy szorosan szervezett mozgalom képe rajzolódik ki, amely folyamatosan új támogatókat szerez.

Ezek olyan emberek, akik néha hajlandóak feladni a munkájukat, hogy teljes mértékben az éghajlatvédelemnek szenteljék magukat.

Az „Utolsó generáció” viszont a „Változás Szövetségével” együttműködve biztosítja ezeknek a főállású aktivistáknak a társadalombiztosítási járulékköteles jövedelmet és foglalkoztatást. 

Akár 1300 eurós fizetés

Jelenleg az „Utolsó generáció” akár havi 1300 eurós fizetést is fizethet. Az összeg attól függ, hogy az aktivistának mennyi pénzre van szüksége a megélhetéshez. A konstrukció a következőképpen működik: A pénz az „Utolsó generáció” által kapott adományokból származik. A „Wandelbündnis” biztosítja a jogi keretet és adja ki a szerződéseket. „Nincs más dolguk vele” – magyarázza Carl szemináriumvezető.

Repülőtér betonjához ragasztották magukat klímaaktivisták

Az Utolsó Nemzedék nevű német klímavédelmi csoport aktivistái egyelőre ismeretlen módon hatoltak be a bajor tartományi főváros repülőterének védett övezetébe, ahol ragasztóval az egyik kifutópályához vezető gurulóút burkolatához rögzítették magukat. A repülőgépek útjára települt négy aktivista miatt nagyjából háromnegyed óráig csak egy kifutópályán zajlott a közlekedés, de járatokat nem kellett törölni.

Nyitókép: Letzte Generation Facebook-oldala

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. január 04. 15:06
"A pénz az „Utolsó generáció” által kapott adományokból származik." Adományok... Valahonnan. Egyébként baromi érdekes, hogy csak Nyugat Európában megy ez a dili újabban, hogy a falhoz ragasztgatják magukat, képeket öntögetnek le múzeumokban, stb..
Stingary76
2023. január 04. 15:04
"A pénz az „Utolsó generáció” által kapott adományokból származik." Adományok... Valahonnan. Egyébként baromi érdekes, hogy csak Nyugat Európában megy ez a dili újabban, hogy a falhoz ragasztgatják magukat, képeket öntögetnek le múzeumokban, stb..
Toportyán zsóti
2023. január 02. 23:19
Röhög a vakbelem ezen az adófizetők pénzéből kitartott akármin, nem találtam megemlékezést a szovjetuniószázévesmegalakulásáról?! Trehányak vagytok vazze,mit szól majd a novicsokos sorozatgyilkos gazdátok?!
nempolitizálok
2023. január 02. 13:08
Ingyen senki sem olyan hülye, hogy libsi legyen. Ha csak nem pedofil, mert a libsi csürhe megvédi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!