Elemző: A kérdés az, hogy megkezdődik-e az utódlás, vagy Putyinnak újráznia kell

2022. december 07. 13:59

Stier Gábor kielemezte a közelgő oroszországi választást.

2022. december 07. 13:59
null

Stier Gábor, a Moszkva Tér szerzője hosszú elemzést közölt arról, hogy milyen kimenetelei lehetnek a 2024-es oroszországi választásoknak. Mint írta, „több jelből ítélhetően az újraválasztására készülő elnök körüli erőcsoportok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megőrizzék befolyásukat a folyamatokra – nem magára az elnökre –, és így megerősítsék a pozíciójukat a közben zajló hatalmi átmenet közepette”.

Hozzátette, „a legtöbb hír az elmúlt napokban Alekszej Kudrinnnal kapcsolatban röppent fel. A rendszeren belüli liberálisok közé sorolt, Vlagyimir Putyin bizalmasaként kezelt egykori pénzügyminiszter mandátumának lejárta előtt felállt a Számvevőszék elnöki székéből, és az utóbbi években az orosz IT-szektor zászlóshajójának a szerepét elveszítő, komoly átalakulások előtt álló Jandex tanácsadója lesz, amely minőségében a cég feldarabolásának elkerülése érdekében a politikai védernyő biztosítását várják tőle.

Stier szerint a 2024-es választásoknak egyébként nem az a tétje, hogy ki lesz Putyin „edzőpartnere”. Sokkal inkább az, hogy megkezdődik az utódlás, avagy Putyinnak újráznia kell akár akarata ellenére is, mert az elkezdett dolgot be kell fejeznie.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. december 08. 10:40
"több jelből ítélhetően az újraválasztására készülő elnök körüli erőcsoportok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megőrizzék befolyásukat a folyamatokra – nem magára az elnökre –, és így megerősítsék a pozíciójukat a közben zajló hatalmi átmenet közepette" Azta! Teljesen egyedül, elengedett kézzel a bilin ezt mind sikerült kiókumálni? Nem semmi elemzői munka!
szintetikus
2022. december 07. 15:28
Nem köti fel magát? Kár
Takagi
2022. december 07. 14:58
Pjotr Busakin az esélyes,ezt az elemző is gondolhatja.
Rocktoberi
2022. december 07. 14:53
A választás 2024-ben lesz de nyugati elemzők szerint Putyinnak három halálos betegsége van és még két súlyosabb is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!