Tárgyaltak az amerikaiak és az oroszok

2022. december 08. 15:39

Fogolycsere lett a vége.

2022. december 08. 15:39
null

Viktor But orosz állampolgárt kicserélték Brittney Griner amerikai állampolgárra – közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

Az eljárást Abu Dzabi repülőterén bonyolították le.

A RIA Novosztyi hírügynökség emlékeztetett rá, hogy Washington médiajelentések szerint július végén felajánlotta Moszkvának: az Egyesült Államokban fegyverkereskedelem miatt börtönbüntetését töltő Butot elcseréli az Oroszországban kémkedésért elítélt Paul Whelanre és a kosárlabdázó Grinerre, aki augusztusban kilencéves börtönbüntetést kapott kábítószer-csempészetért.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. december 08. 18:16
És semmi másról nem volt szó!???? Ja, hülyének kell nézni az emberiséget. Ez a két retek ország olyan paktumot köthetett a háttérben, amivel megszabadulnak a rozsdás vasaktól és az állami költségvetésben simán megszavazatják azt a következő pár trilliárd dollárt. USA oda adja a banderáknak humanitárius alapon a leselejtezett fegyvereket, az oroszok meg szimplán ott hagyják a hoholoknak. És lehet is gyártani az új technikát. Mi meg a legjobb nézők vagyunk a színházban, ahol Eli a hohol hős játssza a főszerepet. Ennyi és nem több!
Sincero
2022. december 08. 17:55
Az oroszok jó cserét hajtottak végre. "Brittney" is nyert, mert hazatért - az amerikai jó meleg éghajlaton nem lesz bántódása. Már a felesége is megkönnyebülését fejezte ki.
stug
2022. december 08. 17:09
Minőségi csere: "Idő előtt szabadulhat a börtönből a világ leghírhedtebb illegális fegyverkereskedője, az orosz Viktor But, aki 25 éves büntetését tölti az Egyesült Államokban. A még ellenségei által is zseniális üzletembernek tartott férfit két amerikai fogolyra cserélné ki a Fehér Ház az orosz kormánnyal, ami évek óta követeli But szabadon engedését. A rejtélyes fegyverkereskedőt, akiről évtizedeken át még fénykép is alig készült, viszont egy hollywoodi szuperprodukciót is inspirált, a világ legveszélyesebb emberei között tartották számon, és olyan magas rangú politikai védelem alatt áll még most is, hogy felmerül a gyanú, ő csak egy kisebb hal volt egy nagy játszmában."
mokány
2022. december 08. 17:06
Mir gehört die ganze Welt . Nur die hefte .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!