Navracsics Tibor: Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb állama közé kerülhet

2022. december 09. 11:19

A tárcavezető kiemelte: Magyarországnak jó esélye van arra, hogy még decemberben megkösse a kohéziós és a helyreállítási alap forrásainak folyósításához szükséges megállapodásokat.

2022. december 09. 11:19
null

Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb állama közé kerülhet – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén, az Országházban pénteken.

A tárcavezető kiemelte: Magyarországnak jó esélye van arra, hogy még decemberben megkösse a kohéziós és a helyreállítási alap forrásainak folyósításához szükséges megállapodásokat. Kifejtette: az uniós pénzeknek két része van, egyrészt a „hagyományos” kohéziós pénzek, és a tárgyalások jelenlegi állása azt mutatja, hogy az összes operatív program le van zárva, már csak a politikai jóváhagyás kell. Remélhetőleg még decemberben lesz megállapodás az Európai Bizottsággal erről – tette hozzá. 

Közölte: a források másik része az EU helyreállítási alapjához kötődik, ennek célja, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból kilábalást ösztönözze. Ebben van nem visszatérítendő támogatás és kedvező kamatozású hitel, utóbbi esetleges felvételéről a kormány később dönt – magyarázta Navracsics Tibor.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2022. december 09. 17:17
Az ellenzék/ellenség aknamunkájával számolt, Navracsics úr? Abban verhetetlenek a hálózatosok. És ahogyan Horn Gábor is mondta, őket nem Magyarország érdekli, hanem a pártjaik és gazdáik érdeke hajtja.
Gordon.
2022. december 09. 14:24
"Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa közé kerülhet". Lehet ... Van viszont egy feltétel, ami ennek a teljesüléséhez van kötve. 2030-ra az EU már csak 5 országból álljon!
ZombikaFoskoma
2022. december 09. 12:29
A hanyatló nyugati liberalista társadalomtudományokban e kérdéskörben alkalmazott Quality of Life Index azt mutatja, hogy hazánk a 25. Európában. A csehek, akikkel a szovjet iga lerázása után azonos potenciállal indultunk, a 15-ek. Szóval, rendesen oda kell tennünk magunkat, a másik oldalról meg sokkal kevesebbet kéne elvenni a közösből - ha érthető, hogy mire gondolok.
bunko_jobbos
2022. december 09. 12:28
A GDP nagyjából arányos az IQ-val, abban meg jól állunk. Tehát hosszabb távon simán felzárkózunk. A kérdés csak az, hogy ez 2030-ra történik meg vagy később. Szerintem később, de ez nem baj, mert az ember sosem az abszolút jólétet érzékeli, hanem a változást. Pl. egy francia középpolgár havi 6000 eurós fizetéssel szarnak érzi a helyzetét, mert nem akkora király, mint a szülei voltak. De egy indiai programozó, aki kap 1500-at, már maga a császár. Az ő szülei még vélhetően putriban laktak és ganajt gyúrtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!