Migránstaxikat fogtak a Vajdaságban (videó)

2022. december 04. 21:11

Horrorösszegekért vitték a bevándorlókat a magyar határhoz.

2022. december 04. 21:11
null

Az M1 híradója szerint Nagykikindánál tartóztattak le négy vajdasági taxisofőrt, akik a gyanú szerint 16 migránsnak segítettek eljutni Szabadkára, a magyar határ közelébe. A közmédia úgy tudja, a szerb rendőrség még az autóikat is elfogta a migránsokat fuvarozó taxisoknak. 

A helyiek elmondták a csatornának, hogy 

 a taxisok hatalmas összegekért cserébe évek óta segítik a migránsokat.

Úgy tudni, a befogadótáborok környékén várják a fuvart a taxisok, a zombori utcák tele vannak illegális bevándorlókkal, de nem akarnak ott maradni. Egyetlen céljuk van, minél előbb eljutni a magyar határig.

– mondta egy férfi a közmédia riporterének.

Volt már olyan, hogy nyolc migráns is összezsúfolódott, hogy beférjen egy taxiba. A horgosiak azt mondják: az esti órákban a legnagyobb a forgalom. Hiába nőtt meg a rendőri jelenlét a faluban, a taxisoknál továbbra is nagyüzem van. Az idősek azt mondják, a migránsok teljesen megváltoztatták az életüket.

A szerb sajtó szerint a napokban négy nagykikindai taxisofőrt tartóztattak le, mert a gyanú szerint 16 migránst szállítottak Szabadkára. Egy nyugalmazott rendőr szerint a taxisok bűncselekményt követnek el, amikor segítenek az illegális bevándorlóknak.

Nyitókép: MTI/Szerb belügyminisztérium

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 05. 12:52
A szerbek harmat gyenge munkát végeznek, a legfőbb védelem ránk hárul. A taxisokat keményen büntetni kellene, egyből alábbhagyna a fuvarozgatás. Ezek ellen teljes szigorral fel kellene lépni, kiutasítani azonnal az összes migránst!
Mátyás01
2022. december 05. 05:01
Pedig nagyon egyszerűen megállítható lenne ez az egész migráció. ha a határra 100 méterenként automata golyószórókat telepítenének, a migráció segítéséért pedig azonnal végrehajtandó főbelövés járna.
dragstar
2022. december 05. 00:13
Tudomásul kéne már venni hogy ilyen nincs mert a vágó pista megaszonta
Senki Alfonz
2022. december 04. 23:32
Néhány gondolat a témához: 1., Miből telik ilyen magas összegekre a menekülőknek? 2., Miért nem ellenőriznek minden taxist állandóan és a lebukása után ugrik az engedélye? 3., Miért nem engedi a nemzetközi jog, hogy okiratok, papírok nélküli személyeket ne lehessen menekülteknek tekinteni? 4., Hogy lehet egy taxi migráns? Nem inkább a taxis az, vagy inkább olyanokat szállít???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!