Az Európai Bizottság megkerülné a magyar törvényeket a szülői jogok kapcsán

2022. december 07. 19:08

A kezdeményezés elsősorban az azonos nemű szülők jogainak védelmét célozza – írja a Politico.

2022. december 07. 19:08
null

Az Európai Bizottság biztosítani kívánja a szülői jogok tiszteletben tartását az EU-n belüli költözések során, és szerdán javaslatot tett közzé ennek biztosítása érdekében – írta a Politico. Jelenleg az uniós országok eltérő szülői jogokkal rendelkeznek, ami bonyodalmakat okozhat a családok számára több, határokon átnyúló kérdésben – tette hozzá a lap.

A kezdeményezés elsősorban az azonos nemű szülők jogainak védelmét célozza, akik gyermekeikkel együtt költöznek az EU-n belül – fogalmaztak, hozzátéve, hogy az új tervezet olyan uniós országokat bosszanthat, mint Magyarország és Lengyelország.

A javaslat kőbe vésné, hogy az egyik uniós országban megállapított szülői jogokat a többi uniós országban is kötelező érvénnyel kell elismerni.

– jelentette ki a kérdés kapcsán Věra Jourová.

A Bizottság javaslatának azonban még át kell mennie az uniós tagállamokat reprezentáló Európai Unió Tanácsán, valamint az Európai Parlamenten is.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gbrl2003
2022. december 08. 13:19
Egyszerűen gyalázatos ez a kommentszekció. Látszik, hogy érzelmi és műveltségi szempontból is le vagyunk maradva, nem csak gazdaságilag. Majd ha a gyerekeitek törvény szerint nem lesznek többé kötelesek az általatok kibocsátott szén-dioxidot szívniuk (más szóval ha elmúltak 18-ak), akkor ne csodálkozzatok ha közülük az értelmesebbek az életük végéig faképnél hagynak benneteket. Leginkább azokat sajnálom a gyerekek közül, akik melegek, mert kétlem hogy jobban bánnátok velük, mint ahogy most bántok a kommentekben az azonos nemű párokkal. Az ilyen családok teszik tönkre a gyerekeket érzelmileg, nem az azonos neműek.
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. december 08. 13:08
Sérti a keresztény és a muzulmán vallás előírásait. Márpedig, a liberalizmus alapelve, hogy ami bárki jogát sérti, a törvénytelen és tilos. Ezért a kezdeményezést azonnal le kell venni napirendről.
NTLLK
2022. december 08. 08:47
Azonos nemű szülők... Tovább nem is kell olvasni.
Rocktoberi
2022. december 08. 06:08
Elképzelhetetlen, hogy aki az egyik országban 1 milliót keres az a másikban 500.000-et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!