A Reuters megírta, hogy mégiscsak az LMBTQ-jogok és a migránsok miatt tart vissza Brüsszel pénzeket Magyarországtól

2022. december 24. 09:37

Az Európai Bizottság eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, de a lap szerint már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van Brüsszelnek.

2022. december 24. 09:37
null

Az EU jogi aggályok miatt tartja vissza a magyarországi kohéziós alapok teljes összegét – írta meg a Reuters. A lap beszámolójában érdekesség, hogy rámutat: az Unió eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, most viszont már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van.

Mint a lap emlékeztet: „az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy mindaddig visszatartja a Magyarországnak szánt 22 milliárd eurónyi uniós kohéziós forrást, amíg a kormány nem teljesíti az igazságszolgáltatás függetlenségével, az egyetemi szabadsággal, az LMBTQI-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel kapcsolatos feltételeket”.

Tényleg a gyermekvédelmi törvénnyel lenne a baj?

A Bizottság közölte, hogy (és itt most idézzük a Reuterst, szó szerint) „a vitatott magyar LMBTQI+-ellenes törvény, amely korlátozza az iskolákban a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos tanítást, valamint a »tudományos szabadságot és a menedékjogot fenyegető súlyos kockázatok« miatt Magyarország nem felel meg az EU Alapjogi Chartájának.

A nekünk járó pénz addig nem folyósítható, amig megfelelő nem lesz a hazai rendszer – tette hozzá a Bizottság.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

***

 

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. december 25. 09:37
Nem lép meg az egész, pláne nem így Karácsony ünnepe elé időzítve. Minél több dologban születik megegyezés, annál több egyéb kifogást találnak. Viszont van az a pont, ahonnan nem hátrálnunk. Vagy magyaros módon oldjuk meg. Akadémiai szabadság? Semmi gond, visszaállítjuk a korábbi modellt, minden egyetem számláit megint a minisztérium fizeti majd, de mivel megszorítások vannak, így várhatóan felezni kell a büdzsét. Ha az egyetemnek lenne saját bevétele, akkor azt a minisztériumban kell leadni. A tanárok pedig ismét visszatérhetnek a korábbi közalkalmazotti bértáblahoz. Ezzel várhatóan feleződik az oktatók bére, dehát mindenkinek áldozatot kell vállalni az akadémiai szabadsághoz. LMBTQ? Nyugodtan lehet minden óvodában-iskolában, de sajnos járványvédelmi okokból egyetlen gyerek sem lehet sem az előadó helységben sem a közlekedő útvonalakon. Szerző jogi okokból az előadásról sem kép- sem hangfelvégel nem készíthető. Emellet pedig minden migránst beengedünk, aki tudja bizonyítani, hogy legalább 30 napig fizetve volt TB-je az elmúlt évben, és rendelkezik magyarországi lakcímmel. Akinek nincs semmilyen igazolványa, annak a kiléte igazolását az EU-tőle fogjuk kérni, mivel sajnos nem rendelkezünk ezirányú kapacitással sem költségvetéssel. A bírókat pedig nevezze ki az EU a mindenkori köztársasági elnök javaslata alapján.
yes_we_can
2022. december 24. 22:52
Brüsszel sose hazudik,és nincs is hálózat.
hegel
2022. december 24. 21:15
B@xátok meg a pénzeteket nem leszünk szodomiták gyerekmolesztálók!
Vakfolt
2022. december 24. 20:20
No, akkor most kibújt minden geci a bokorból és vége a sumákolásnak, innentől lehet érdekeseket beszélgetni. A szomorú, hogy ezt nem az ep, hanem a bigottság rukkolta elő magából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!