A szerb elnök elrendelte a legmagasabb harci készültséget

2022. december 27. 11:07

Egyes hírek szerint a koszovói kormány támadásra készül az ott élő szerbek ellen.

2022. december 27. 11:07
null

A szerb védelmi miniszter kifejtette az állami hírügynökségnek, hogy Szerbia elnöke, Alekszandar Vucsics az ország főparancsnokaként elrendelte

a szerb hadsereg harckészültségének a legmagasabb szintre emelését

– számolt be keddi cikkében az Index. A portálon azt írják: a szerb elnök azután hozta meg ezt a döntését, hogy a médiában elterjedt az a hír, hogy

a koszovói kormány támadásra készül az ott élő szerbek ellen.

Az ország véderőminisztere hozzátette, ez a Szerbia szuverenitás- és területvédelmi akcióját megelőző legmagasabb szintet jelenti, amelynek a célja, hogy megvédje Szerbia polgárait, és hogy megakadályozza a szerbek elleni terrort, függetlenül attól, hol élnek. Bratiszlav Gasics, az ország belügyminisztere is azt közölte, hogy az elnök parancsa alapján a belügyminisztérium valamennyi egységét a legmagasabb harci készültségbe helyezték. 

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tailor
2022. december 27. 16:08
befele megyünk ....
MyOp
2022. december 27. 15:00
A szerbek vadak és forrófejűek, náluk nemzeti hagyomány, hogy a dolgok elfajúljanak. Mindegy a végkifejlet, csak verekedés legyen. Az albánokat sem kell félteni. Szerintem háború lesz, ott is.
-Zsolt-
2022. december 27. 14:36
Na, ha a szerb barátja berezelt, akkor az Ork bán is csatasorba fogja állítani a seregeit. Mind a 300 embert. 🤣 🤣 🤣 Jó ürügy +1 év rendeleti kormányzásra!
lvjtn
2022. december 27. 13:53
amúgy mi van pontosan elsőfokú harckészültségben? a címben hadsereg, a szövegben belügyi alakulatok. nagyon nem mindegy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!