Putyin: Oroszország új piacokra összpontosítja exportját és importját

2022. november 28. 14:41

Ez szerinte különösen fontos most, amikor a nemzetközi kereskedelem válságban van.

2022. november 28. 14:41
null

A nemzetközi kereskedelem válságban van, Oroszország pedig új piacokra összpontosítja exportját és importját – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Moszkvában fogadta Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfőt.

„Különös figyelmet fordítunk a közös közlekedési és logisztikai infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kölcsönös kereskedelmet és beruházásokat akadályozó korlátozások megszüntetésére. Ez különösen fontos most, amikor a nemzetközi kereskedelem válságban van. Ezt szem előtt tartva Oroszország nagyszabású intézkedéseket hajt végre export-import műveleteinek átirányítására új piacokra” – mondta Putyin.

Tokajev első külföldi útja Moszkvába vezetett, miután november 20-án újabb 7 évre újraválasztották. A találkozón Putyin ismét gratulált neki választási győzelemhez, és sok sikert kívánt az ország politikai és társadalmi-gazdasági életének átalakítására irányuló tervei megvalósításához.

Az orosz elnök szerint a két ország együttműködésének jó kilátásai vannak, egyebek között a csúcstechnológia területén. Mint mondta, Oroszország továbbra is Kazahsztán legnagyobb tőkebefektetője,

az orosz beruházások mértéke megközelíti a 17 milliárd dollárt.

A felek közösen több mint 30 nagy beruházási projektet hajtanak végre a gazdaság minden kulcsfontosságú ágazatában. Putyin hozzátette, hogy Oroszország 89 régiója közül 76 közvetlen kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot alakított ki kazahsztáni partnerekkel.

Tokajev kijelentette, hogy Kazahsztán megteszi a szükséges erőfeszítéseket az orosz beruházások biztonságának szavatolása érdekében, és újabb befektetéseket kíván az országba csábítani. Megjegyezte, hogy Kazahsztán nem korlátozza a kereskedelmét Oroszországgal. Az újraválasztott kazah elnök korábban azt ígérte, hogy vezetése alatt az ország békés és „sokvektorú” külpolitikát fog folytatni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6.sztrovacsek
2022. november 28. 20:11
"Putyin: Oroszország új piacokra összpontosítja exportját és importját" Diplomatikus megfogalmazása a szankciók hatásának.
Armageddon
2022. november 28. 18:20
Erre a rövid időre már minek? Meg ugye a fél világot is megkell kerülnie annak aki az orosztól vásárol. Ez csak akkor éri meg, ha ennek többletköltségét az orosz állja. Magyarul ennyivel olcsóbban adja.
stug
2022. november 28. 17:46
Az új piacokra összpontosítást eddig is megtehették volna, akár egyetlen puskalövés nélkül. A kínaiak, ázsia zsidói mindig megkérik a piacnyitás árát, egyoldalú szerelem lesz ez.
letsgobrandon
2022. november 28. 17:41
az USA összes ellensége ..tehát a Föld négyötöde boldogan üzletel a ruszkikkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!