Lavrov nagyon berágott az Egyesült Államokra – és úgy általában a Nyugatra

2022. november 13. 11:50

A tárcavezető a G20-ak diplomáciai vezetőinek júliusi, Balin tartott találkozójáról idő előtt távozott, miután több kollégája bírálta őt Oroszország ukrajnai háborúja miatt.

2022. november 13. 11:50
null

A tárcavezető azt vetette az Egyesült Államok szemére, hogy – szövetségeseivel együtt – katonai erővel igyekszik az indiai- és csendes-óceáni térségben befolyást szerezni, méghozzá

azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy visszaszorítsa a térségben Kínát és az orosz érdekeltségeket.

A miniszter emellett azzal vádolta Washingtont, hogy bizalmatlanságot igyekszik elhinteni az ASEAN-tagországok között. Elfogadhatatlannak nevezte továbbá az Egyesült Államok és a nyugati államok Ukrajnával kapcsolatos hangvételét, s úgy vélte, emiatt nem született közös közlemény a csúcstalálkozó végén.

Rövid sajtótájékoztatóját Lavrov a phnompeni repülőtérről adta, ahonnan a G20-as országcsoport indonéziai csúcstalálkozójára indult tovább. Noha Joko Widodo indonéziai elnök az eseményre Vlagyimir Putyin orosz elnököt is meghívta, a héten az indonéziai orosz nagykövetség azt közölte, az orosz államfő nem vesz részt a csúcstalálkozón, az orosz delegációt pedig Lavrov vezeti.

A tárcavezető a G20-ak diplomáciai vezetőinek júliusi, Balin tartott találkozójáról idő előtt távozott, miután több kollégája bírálta őt Oroszország ukrajnai háborúja miatt.

(MTI) 

Orosz külügyminisztérium/AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2022. november 14. 10:22
Berágott ez a szörnyszülött. Aztán?
brekker
2022. november 13. 21:50
Vagy a mindenféle gazdasági adatok, ki kíváncsi a szépelgésekre, közöljék le táblázatban.
brekker
2022. november 13. 21:48
Az mti azt nem tudja megoldani, hogy ne írjon rejtélyes körmondatokat focimeccsek eredményéről, ahelyett hogy simán csak közölné.
brekker
2022. november 13. 21:42
"A tárcavezető a G20-ak diplomáciai vezetőinek júliusi, Balin tartott találkozójáról idő előtt távozott, miután több kollégája bírálta őt Oroszország ukrajnai háborúja miatt." November van, csak szólok. Van értelme ezt az MTI-t közpénzből fenntartani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!