Még novemberben jön az újabb szankciós csomag

2022. november 16. 16:26

Rikard Jozwiak, a Szabad Európa tudósítója szerint november végén terjeszthetik elő Oroszország és Fehéroroszország ellen az új csomagot.

2022. november 16. 16:26
null

Rikard Jozwiak a Twitter-oldalán jelentette be, hogy az Európai Unió még november végén terjesztheti elő új szankciós csomagját, melyet már decemberben elfogadtatnának. Ez már a kilenced szankciós csomag lesz a háború február kirobbanása óta. Az előző csomagot október 6-án fogadták el, ez azelőtt volt még, hogy az orosz hadsereg sorozatos rakétatámadást indított Ukrajna energiaellátását biztosító létesítmények ellen. 

 

Egyelőre nem tudni, mit tartalmaz az új csomagterv, ám felvetődött, hogy a szankciókat kiterjesztik a nukleáris energiára is, melyet több tagállam, köztük Magyarország sem támogat. 

Magyarország finoman szólva sem gazdag ásványkincsekben, így a mi esetünkben a nukleáris energia tudja biztosítani majd a függetlenségünket a nemzetközi energiapiac teljesen esztelen változásaitól és az egekbe szökő energiaáraktól – közölte múlt héten a Türk Tanács ülését követően Szijjártó Péter, aki szerint ezért is fontos, hogy létrejöjjön a Paks 2. 

Eddig sikerült megakadályoznunk, hogy Brüsszel szankciókkal sújtsa a nukleáris fejlesztéseinket, és ezt a jövőben is meg fogjuk akadályozni”

– írta akkor Szijjártó Péter.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. november 16. 20:48
A Szabad Európa már régen hulla, mint a BBC...
Lenyeg Telen
2022. november 16. 18:06
Lassan arról is kellene nyitni egy párbeszédet, hogy mi legyen az Európát a külföldi érdekekért eláruló és az eu-s gazdaságot térdre kényszerítő eu-s politikusok büntetése...kezdetnek vissza kellene állítani a halálbüntetést... az a minimum...
Gyzoltan
2022. november 16. 17:51
Jön a IX. szankció! Orbánunk már türelmetlenül várhatja, hogy ezt is lelkesen megszavazza!
fogas paduc
2022. november 16. 17:42
Mit is mondott Borell?: --- azt nagyon is jól tudták, hogy a szankciók nem állítják meg a háborút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!