Orosz szenátor: A Nyugat célja, hogy megszabaduljon Oroszországtól

2022. november 09. 11:21

Kemény kijelentéseket tett Alekszej Puskov, orosz szenátor.

2022. november 09. 11:21
null

Alekszej Puskov orosz szenátor egy véleménycikket írt Rosszijszkaja Gazeta hasábjaira, amelyben elmondta az oroszok és a nyugat kapcsolatát. Mint fogalmazott Puskov, minden okuk megvan azt hinni, hogy a Nyugat vonala nem fog változni. Hozzátette, hogy 

ennek mély ideológiai alapja van: sem az USA, sem az EU nem hajlandó elismerni azokat az értékeket, amelyekhez az orosz társadalom ragaszkodik.

Mint kifejtette, „az energiaszektorban a Nyugat célja, hogy megszabaduljon az Oroszországtól való függéstől. A világpolitikában a Nyugat most bejelentette azon szándékát, hogy Oroszország nélkül és Oroszországgal dacolva lép fel a nemzetközi színtéren. És ez nem Biden amerikai elnök vagy Scholz német kancellár választása: ez szinte az egész kollektív Nyugat választása. Vannak kivételek, pl. Magyarország formájában, amely nem fogja megtagadni az orosz gázszállítást, de ez nem változtat a képen: a Nyugat már stratégiai döntést hozott”.

Nyitókép: Emile Alain Ducke / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. november 09. 12:33
Akkor ez egy nagyon új cél. Eddig az életben tartásán munkálkodtak.
csapláros
2022. november 09. 12:00
Az orosz szenátor téved: a Nyugat nem megszabadulni akar Oroszországtól, hanem FELOSZTANI azt, MEGSZEREZNI ezzel, amije van.
Dorset Naga
2022. november 09. 11:59
Igaza van, sajnos az EU teljesen befeküdt az amerikai érdekeknek. Hihetetlen ez az önsorsrontó magatartás. Ebben Magyarország nem vehet részt. Ahogy elnézem, szép lassan távolodni szükséges az EU irányvonalaitól, a pénzünket úgy sem adják oda, keressünk más forrást.
nyugalom
2022. november 09. 11:57
Helyettük majd biden!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!