Zelenszkij az ENSZ BT összehívását követeli az orosz rakétatámadások miatt

2022. november 23. 21:07

„Ukrajna továbbra is határozott választ követel a nemzetközi közösségtől ezekre a bűncselekményekre” – fogalmazott az elnök.

2022. november 23. 21:07
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította Ukrajna ENSZ-nagykövetét, hogy a szerdai orosz rakétacsapások miatt követelje a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását.

Ezt Zelenszkij maga közölte a Twitteren. „Civilek meggyilkolása, a polgári infrastruktúra lerombolása terrorcselekmények. Ukrajna továbbra is

– szögezte le az elnök bejegyzésében.    

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Facebookon ítélte el a szerdai orosz rakétatámadásokat. „Az ukrán hadsereg legyőzésére képtelen ellenség civilek, hőerőművek, egészségügyi intézmények, sőt csecsemők ellen is hadat visel” – fogalmazott a főparancsnok, utalva arra, hogy egy szerdára virradóra végrehajtott

orosz rakétatámadás során találat ért egy szülészeti osztályt Zaporizzsja megyében, és meghalt egy újszülött. 

Tájékoztatása szerint az orosz erők 67 rakétát lőttek ki Ukrajnára, ebből csak a fővárosra, Kijevre harmincat. Utóbbiból húszat semmisített meg az ukrán légvédelem. Megerősítette, hogy országszerte 51 rakétát és öt drónt semmisítettek meg még becsapódás előtt az ukrán erők.      

Zaluzsnij köszönetet mondott a partnerországoknak az Ukrajnának adott légvédelmi és rakétaelhárító rendszerekért kiemelve, hogy „az európai béke közvetlenül függ Ukrajna stabilitásától és biztonságától”.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Ukrán elnöki sajtóiroda 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darázs
2022. november 24. 06:51
igaza van Zselének ha a világ nem tiltja be a telet akkor Ukrajna elpusztul
Jack Reynor
2022. november 23. 23:50
"Az ukrán elnök kritikusnak nevezte Ukrajna szempontjából a következő 24 órás időszakot." 2022. február 28-án
Akitlosz
2022. november 23. 22:32
Újabb ukrán náci videó, amelyen orosz hadifoglyokat gyilkolnak le: https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/11/POWs.mp4
Akitlosz
2022. november 23. 22:28
Még nem tűnt fel neki, hogy Oroszország az ENSZ BT. tagja? Nem fog saját maga ellen semmit megszavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!