Nem elég hálás neki, de azért valószínűleg rá szavazott: mutatjuk, kire gondolt Trump

2022. november 09. 00:53

Ki lehet az, akinek a nevével viccelődik Donald Trump, morog rá, de mivel sok más választása nincs, mégis minden bizonnyal rá szavazott ma?

2022. november 09. 00:53
null

Trump Ron DeSantimoniousnak nevezte a floridai republikánus sztárkormányzót, Ron DeSantist, aki esetleges kihívója lehet 2024-ben, az elnökválasztásokra készülvén, a republikánus elnökjelölti versenyben – ráadásul a politikájuk is igen hasonló volna. Trump szerint DeSantis nem volt elég hálás neki, amiért anno támogatta első kormányzói indulását.

Szerinte Ron DeSantis azóta nem sokat tett érte, amúgy: „Ron egy olyan személyiség, akivel jó a kapcsolatom, de miután mögé álltam, ennyi volt”. Trump egyébként minden valószínűség szerint Ron DeSantisra szavazott floridai lakóhelyén a mai kormányzóválasztáson.

Kövesse velünk az amerikai választásokat!

A külpolrovat nevében szeretettel köszöntöm az olvasót a Mandiner amerikai félidős választási közvetítésében. A hírügyeletes kollégákkal közösen az a célunk, hogy gyorsan, pontosan, közérthetően és szórakoztatóan számoljunk be erről a voksolásról. Pontosabban: ezekről a voksolásokról, ugyanis ma nem egy választást tartanak az Egyesült Államokban, hanem rengeteget - képviselőházi, szenátusti, sőt, kormányzóválasztásokat is -, helyenként pedig népszavazások is színesítik majd a kínálatot.

Fotó: PAUL HENNESSY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. november 09. 02:36
DeSantisnak van még ideje az elnökségre hajtani 2028-ban. 2024 Trumpé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!