Belengette Medvegyev, hogy kiléphetnek az ENSZ-ből

2022. november 15. 13:44

A korábbi orosz elnök szerint az angolszász hatalmak egyértelműen megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához.

2022. november 15. 13:44
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Megszólalt Medvegyev az ENSZ háborús jóvátételi határozatával kapcsolatban. A volt orosz elnök szerint az angolszász hatalmak megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához. Erről itt írtunk bővebben.

Medvegyev és az ENSZ

Medvegyev kijelentésének előzménye, hogy az ENSZ Közgyűlése hétfőn elfogadott határozatában szólított fel Oroszország felelősségre vonására, illetve háborús jóvátételi kötelezettsége megállapítására, amiért a nemzetközi jogot megsértve megtámadta Ukrajnát. A korábbi orosz elnök Telegram-csatornáján így reagált a határozatra:

„Következtetések:

1. Az angolszász hatalmak egyértelműen megpróbálnak jogalapot szerezni a jogellenesen lefoglalt orosz vagyon ellopásához.

2. Fogadják el ugyanezt a határozatot az USA teljes kártérítéséről Koreának, Vietnamnak, Iraknak, Jugoszláviának és az amerikaiak és a NATO más számos áldozatának okozott károkért.

3. Ellenkező esetben kijelenthető, hogy az ENSZ, mint a megbékélés fő nemzetközi intézménye egy gyötrelmes vég felé kezd el közeledni.

Medvegyev bejegyzésének 3. pontja azonban különösen figyelemreméltó, hiszen ezzel

Medvegyev gyakorlatilag belengette, hogy akár ott is hagyhatják az ENSZ-t.

Fontos azonban aláhúzni, hogy cikkünk írásakor Dmitrij Medvegyev semmilyen operatív hatalommal nem rendelkezik Oroszországban. Funkciója pusztán reprezentatív. A korábbi elnökről készült portrénkat az alábbiakban olvashatja:

A témával kapcsolatban bővebben ide kattintva olvashat.

Nyitókép: Yulia Zyranova / SPUTNIK / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tlala99
2022. november 15. 18:03
Ezeket lassan már a közértbe sem engedik be. Szánalmas, önmagába roskadó, dögledező kultúra.
Kristály
2022. november 15. 17:40
ENSZ = Soros bagázs.
Palatin
2022. november 15. 16:10
Az orosz stratégiába simán beleférnek hibák is. Az oroszok, még ha veszítenének is, csak várniuk kell. Ugyanis a klimakatasztrófa öket (és Kanadát) el fogja kerülni, söt az teszi majd Szibériát igazán élhetövé. Az oroszoknak csak arra kell vigyázniuk, hogy Szibériát el ne veszítsék. Ugyanakkor a világ legnagyobb részét, az USA-t is beleértve a klima nagyon meg fogja tépázni, olyannyira, hogy az már komoly stratégia hátrányokkal fog járni. Nem kell sokat várni, 20 éve belül a klima meghozza az itéletét. 20-40 év múlva, már nemcsak a fosszilis energiahordozókat kell elfelejteni, hanem a legtöbb európai és amerikai vizierömüveket is. A klimafelmelegedésnek sok negativ hatása lesz, de a legbrutálisabb az lesz, hogy a melegebb levegö sokkal több vizet vesz fel, (az tévedés, hogy a tengerszint emelkedni fog), és azt nem fogja visszaadni. Tengervízböl kell majd iszonyatos mennyiségü villanyárammal ívóvizet csinálni. Azaz egyre több energia kell majd, de egyre kevesebb lesz. Nem elöször fog elöfordulni a világtörténelemben, hogy a klima tüntet el nagy kultúrákat, birodalmakat, illetve hoz létre újakat. A jövö Szibériáé.
Akitlosz
2022. november 15. 15:04
Már megint igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!