A románok zsidóztak, a csehek cigányoztak – itt az UEFA büntetése a botrányos kolozsvári meccs után

2022. november 05. 09:05

Pénzbüntetés járt a rasszista molinókért, skandálásokért.

2022. november 05. 09:05
null

A Főtér arról ír, hogy CFR szurkolói a Slavia Prága elleni meccsen zsidóztak, amiért a klubot 10 ezer euróra bírságolta meg az UEFA a szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt.

Emlékeztettek: egy október 13-ai mérkőzésről van szó, amikor a CFR a Slavia Prágát fogadta Kolozsváron (Európa Konferencia-liga, 4. forduló, 2–0-ás győzelem), a két csapat szurkolói viszont kölcsönösen rasszista rigmusokkal léptek fel.

 

A románok zsidózták a cseheket, válaszul a csehek cigányozták a románokat

A Fradi-Zvezda mellett egy másik közép-európai rangadót is rendeztek csütörtökön. Az Európa Konferencia-liga 4. fordulójában a CFR Kolozsvár fogadta a Slavia Prágát. Egy héttel korábban a cseh fővárosban győzött az erdélyi csapat, amelynek szurkolói úgy gondolták, nem akarják megmutatni, milyen a kolozsvári vendégszeretet: a rivális szurkolótábort egy Jste jen zidovska Slavia, azaz Csak holmi zsidók vagytok, Slavia feliratú drapériával fogadták.

 

A CFR szurkolóit konkrétan egy kifeszített egy molinó miatt büntették meg, amelyre a

„Jste jen zidovska Slavia” (Csak zsidók vagytok, Slavia) feliratot írták. A prágai kórus erre cigányozással válaszolt,

amit majd Slavia pénztárcája bán, írják.

Nyitókép: Főtér.ro

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperfellow
2022. november 06. 09:31
Én a cseheknek adok igazat.
Rocktoberi
2022. november 05. 13:55
A zsidók győztek vagy a cigányok?
sorivo4
2022. november 05. 13:49
Na ez aztán a nemzetköziség. A románok zsidózzák a cseheket, azok cigányozzák az oláhokat, és mindezt egy magyar városban. Ezen a meccsen legalább öt nép vett részt.
luisbathhelena
2022. november 05. 13:34
Az igazságért büntetés jár? És csak az egyiknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!