Befejeződött a vizsgálat: felrobbantották az Északi Áramlatot

2022. november 02. 17:54

Két óriási krátert találtak a tengerfenéken.

2022. november 02. 17:54
null

Több méter mély krátereket tártak fel az Északi Áramlat-1 megsérült részénél a gázvezetéket üzemeltető társaság szerdai közleménye szerint. A svájci Zugban bejegyzett Nord Stream AG tájékoztatása szerint befejezték az Északi Áramlat-1 szivárgása miatt indított adatgyűjtést a Balti-tenger Svédország kizárólagos gazdasági övezetéhez tartozó részén.

A kárhelyszíni vizsgálat előzetes eredményei szerint a vezeték mentén keletkezett két „technogén” – nem természetes módon létrejött – kráter a tengerfenéken, egymástól mintegy 248 méterre helyezkedik el.

– áll a közleményben, amely szerint a társaság szakértői folytatják a felmérési adatok elemzését.

A többségében a Gazprom orosz állami energiacéghez tartozó Nord Stream AG közleménye egybevág német sajtójelentésekkel, amelyek szerint a német haditengerészet egy tengeralattjáró drónnal készített felvételek alapján ugyancsak azt állapította meg, hogy mély kráter keletkezett, ami hatalmas erejű robbantásra utal.

Ugyanakkor a német kormány ismeretei alapján szándékos szabotázsnak minősülő ügy nemcsak az Északi Áramlat-1-et érintette, hanem az Északi Áramlat-2 vezetékrendszert is. Az nem a Nord Stream AG, hanem a 100 százalékban a Gazprom tulajdonában álló, ugyancsak Zugban bejegyzett Nord Stream 2 AG-hoz tartozik.

Mindkét vezetékrendszer két vezetékszálból áll, és Oroszországot közvetlenül köti össze Németországgal, a Balti-tenger alatt futva. Mindkettő évi 55 milliárd köbméter földgáz szállítására volt alkalmas. Az Északi Áramlat-1 2012-től működött, az Északi Áramlat-2 építését tavaly fejezte be a Gazprom.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. november 03. 18:38
Nemrég láttam egy krimiféleséget, melyben az volt a csomópont, hogy Amerikában magáncég úgy állít össze fegyvereket, robbanóanyagokat, hogy ezek nyersanyaga külföldről származik, így tehát ha nyomozni kezdik az eredetet az az USA-hoz nem köthető. Nagyon sok olyan film van, mely közel 100 %-ban a valóságból merít. Így tehát csak az lenne novum, ha a robbanóanyag összeállítóját és célbajuttatóját is lelepleznék, ami szerintem lehetetlen, de ez esetben 1000 %, hogy az USA áll az ügylet mögött.
barnabibambi
2022. november 03. 14:00
Köztudott hogy a nyugat -USA-Izrael-Anglia-Francia stb.Országok szinte teljesen felvásárolták bagóért Ukrajnát.Németország csak kis részbe.Nos Putyin ezt a nyugati tulajdont szétbombázza szétlövi.Szóval az ukik által termelt profit teljes egészébe nyugatra ment.Nos ez a veszteség nem aprópénz ugyanis ezermilliárd dollárókról van szó.Ők most így próbálnak embargóval,terrortámadásokkal az ukik vérével károkat okozni Oroszországnak.Szóval az egyenleg mérlege Putyin javára billent nem is kicsit.Nyugaton már WC papír sem lesz lassan.A nyugati gazdaság zuhan lefelé ,de ők állítják hogy nincs baj.Nos Putyin tudja hogy hosszútávon is ő a nyerő.Ha vesztes lenne akkor már elővette volna az atom fütyköst.Ezt a háborút már 2014 -be elvesztette a nyugat.It aztán lehet összevissza magyarázni a bizonyítványt a világ többsége már rég eldöntötte hogy nekik KÍNA-Oroszország a jó és a nyugat meg le van szarva.Ez világosan látszik.A Zsidók azaz a nyugat még erőlködik egy ideig de hamar rájönnek hogy nincs ésszerűbb megoldás csak ha elfogadják hogy veszítettek elvégre még az is jobb mint atomtűzbe elégni!
madar299
2022. november 03. 12:59
Akkor most beindul a maszatolás, a független , objektív balfaszsajtó majd csúcsra jár !
Kivűlálló
2022. november 03. 07:13
"Befejeződött a vizsgálat: felrobbantották az Északi Áramlatot" "Köszönjük Emese!" Ezt még én is tudtam, innét a fotelből is! Sőt, azt is, hogy kik voltak, vagy kik lehettek (akikre nagyobb összegben is fogadni mertem volna és nyertem is volna, így utólag)! Valami más? Konkrétum, hogy a Briteken és az USA haditengerészetén belül melyik alakulat, vagy név szerint kik...? Ha majd ezeket fogja a Mandiner "levésni", akkor lesz hír értéke a dolognak, addig nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!