Lengyel elnök: Higgye el, nem akarok háborút Oroszországgal, rendkívül óvatos vagyok

2022. november 22. 13:35

Telefonbetyároknak kotyogta el álláspontját Andrzej Duda.

2022. november 22. 13:35
null

Orosz telefonbetyároknak kotyogta el Andrzej Duda lengyel elnök, hogy országa nem akar háborút Oroszországgal az ország keleti részén becsapódott ukrán rakéta miatt. Elmondta: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Oroszországot hibáztatta a történtekért. „Azt mondja, teljesen meg vannak győződve arról, hogy az oroszok által indított orosz rakéta volt. És azt mondta, hogy ez nem lehet ukrán rakétaindítás. Azt mondta, hogy vannak bizonyítékaik” – pontosított az államfő.

A telefonbetyárok felvetették, hogy nem lenne jó az eszkaláció Oroszország és a NATO között, mire Duda így fogalmazott:

Szerintem mindkét fél egymást fogja hibáztatni ezért (az incidensért). Azt hiszi, én háborút akarok Oroszországgal? Nem, én nem akarom ezt, rendkívül óvatos vagyok, higgye el, rendkívül óvatos”.

Duda elmondta továbbá, hogy Joe Biden amerikai elnök megígérte neki, hogy szakértőket küld a vizsgálatban való részvételre. Vovan és Lexus Dudával folytatott beszélgetését november 15-én, az incidens napján rögzítették.

Kulebát és Karácsony Gergelyt is bepalizták már

Vovan és Lexus neve Magyarországon is ismerős lehet egyeseknek. Ők voltak azok, akik felhívták Dimitro Kuleba ukrán külügyminisztert, Kuleba nekik ismerte el Ukrajna felelősségét az október közepén történt krími támadások kapcsán.

Ezen kívül pedig Karácsony Gergelyt is „megviccelték”, ők voltak azok, akik Vitalij Klicskónak adták ki magukat. 

Andrzej Duda beszélgetését visszahallgathatja itt:

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. november 22. 18:33
néha olyan érzése van az embernek, mintha hergelné az oroszokat...
MyOp
2022. november 22. 17:26
Gyakorlatilag idág ez a leghatásosabb (orosz) módszer a gyengeelméjű politikusok kiszűrésére.
..--..
2022. november 22. 15:59
-zsoltkom- "Telefonbetyároknak kotyogta el álláspontját Andrzej Duda." Az elmondott álláspont a lényeg. Főleg akkor, ha mindenkinek ugyanazt az álláspontot mondják. (Ugye-ugye Orbán Viktor!) Egy jó politikusnak mindegy, hogy kinek mondja az álláspontját.
lendvaiildiko
2022. november 22. 15:31
A szivárogtatás új módja: telefonbetyár oknak mondom el, ami akarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!