Wali, a mesterlövész: „Ez nagyon más, mint amit Hollywoodban látsz”

2022. október 01. 14:49

A mesterlövész szerint a hatásvadász hollywoodi filmek miatt alapvetően mindenki félreérti, hogy mi egy mesterlövész feladata.

2022. október 01. 14:49
null

Az emberek nagyon félreértik, hogy mit csinál valójában egy mesterlövész a frontvonalon, ez elsősorban a szenzációhajhász filmeknek köszönhető – írja egy friss Facebook-posztban Wali, az egyik legismertebb mesterlövész az Ukrajnát segítő külföldi önkéntesek közül. Wali ezután hosszas posztban magyarázza el, miből áll egy mesterlövész munkája valójában, milyen fontos is a felkészülés a harcok előtt és a megfelelő, munkáját támogató szakemberi láncolat kialakítása – számolt be a Portfolio.

Wali néhány hete tért vissza Ukrajnába, azután, hogy tavasszal kiábrándultan távozott hazájába, Kanadába. Most Facebook-oldalán egy hosszas,

három nyelven megírt posztot tett közzé arról, hogy mit is csinál egy mesterlövész egy modern háborúban.

A mesterlövész azzal kezdi gondolatait, hogy a hatásvadász hollywoodi filmek miatt alapvetően mindenki félreérti, hogy mi egy mesterlövész feladata, eleve nem is lehet olyasmiről beszélni, hogy „a világ legjobb mesterlövésze”. Ezután bennfentes tippeket oszt meg arról, hogyan is lehet „jó mesterlövész” valaki.

Gondolatait azzal kezdi, hogy egy mesterlövészt jól kell vezetni, pozícionálni.

Szerinte a mesterlövészeket a frontvonalhoz közel kell elhelyezni, ahol a legnagyobb hatást fejthetik ki a csata menetére és hibás dolog őket egyedül egy domb tetejére küldeni, ahonnan nem tudják érdemben befolyásolni a harcokat.

Fontos a logisztika is: Wali azt a példát hozza fel, hogy szerinte a zongoristák sem tudnak normálisan zongorázni rosszul hangolt zongorákon, így a mesterlövészeknek is jó felszerelést kell biztosítani ahhoz, hogy hatékonyak legyenek.

Nyitókép: Facebook

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
optimiska
2022. október 02. 11:56
Wali a legjobb a háborús propagandista.
solothurn
2022. október 02. 09:49
Wali, a "mesterlövész"? Ugyan már! Egy hazudós kis szarházi, Arafat-féle palesztin abrosszal a fején.
Pathfinder76
2022. október 02. 06:59
Ez a figura egyszer már elmenekült Ukrajnából. Akkor most csak szerződést szegett, vagy katonaszökevény...?
Trombitás Keresztély
2022. október 02. 02:22
Ez legalább tudja, hogyan kell a fegyvert használni. Nem csak a telegramon szájhősködik meg lövöldöz vaktöltényekkel a levegőbe. Walit magyar hadügyminiszternek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!