Putyinnak „egy igazi szörnyeteg” kell – Szurovikintől várja a fordulatot a háborúban

2022. október 12. 21:25

Ruszlan Pukov, a moszkvai Center for Analysis of Strategies and Technologies elemzője szerint Szurovikin olyan, mint a II. világháborúban Zsukov marsall volt.

2022. október 12. 21:25
null

Putyin új főparancsnokot bízott meg az Ukrajnában harcoló orosz hadtest irányításával. Az „aleppói hóhér”-nak is nevezett Szergej Szurovikin a múltban az orosz légierő parancsnoka volt, az ukrajnai háborúban pedig a nyár eleje óta a déli hadseregcsoportot irányította.

Szergej Szurovikin kinevezése sokak szerint még véresebbé teheti az Ukrajnában dúló háborút. A Financial Times által megkérdezett Ruszlan Pukov, a moszkvai Center for Analysis of Strategies and Technologies elemzője szerint Szurovikin olyan, mint

a II. világháborúban Zsukov marsall volt.

„Egy igazi szörnyeteg – nem csak egy buta vodkaivó fickó vagy egy álértelmiségi. Egy igazi harcos, aki attól sem fél, hogy a feletteseinek megmondja az igazat.”

Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. október 13. 10:40
Én azt gondolom, hogy az oroszok nem engedhetik meg maguknak, hogy ne nyerjenek, a nyugat pedig megengedheti magának, hogy ne nyerjen. Épp ezért remélem el fog jönni az a pont, amikor a józan ész győz, és feladjuk ukrajnát. Ha nem tesszük, abba belepusztulunk, itt európában mindneképpen, lehet hogy Usaban, vagy Ausztráliában jót röhögnek rajtunk, hiszen lesz pár millió négyzetkilométernyi föld zöldmezős beruházásoknak.
rókabácsi
2022. október 13. 09:07
ilyen a világ! egy szörny ukrán elnők, egy szörnyeteg ruszki hadúr!
foldizs
2022. október 13. 08:08
Az eddigiek sem voltak jobbak. Amikor majd őt kell leváltani, ki kerül a helyére?
Reszelő Aladár
2022. október 13. 07:51
Ez van, ez lesz. A nyugat meg nem tanul. A II Világháborúban Sztálingrádnál fordítottak és mentek előre egészen Berlinig. Akkor is minden nap végleg kikaptak, de aztán felkelések és nyertek. Ha nagyon szorítjuk őket, megint ez lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!