Most azért áll a bál a briteknél, mert nem elég sokszínű és kevés a nő Sunak kabinetjében

2022. október 26. 09:48

Hiányolják a diverzitást, mind a nemek, mind az etnikai hovatartozás tekintetében...

2022. október 26. 09:48
null

Rishi Sunak kedden új kabinetet nevezett ki, amely reményei szerint némi politikai stabilitást hoz az országba. Na, ennek kapcsán áll a bál most náluk, mivel az új kabinet kevésbé sokszínű mint az előző, mind a nemek, mind az etnikai hovatartozás tekintetében. A fő érvük az ellenzőknek az, 

hogy a kabinet alig 22 százaléka nő.

Annyiban igazuk van, hogy ez a szám a Liz Truss miniszterelnökségének kezdetén mért közel egyharmaddal (32 százalék) szemben csökkent, ami a legmagasabb arány volt eddig.

Azt is Sunak szemére vetik, hogy a 31 fős kabinetből csak 5 nem fehér. Közben gyakorlatilag sosem látott mértékű politikai és gazdasági „viharban” van Britannia.

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2022. október 26. 17:57
Baromira terjed ez a kór, ami az angol közéletet is elérte. Valójában nem értem a médiamunkásokat - miért terjesztik ezt a képtelen, természetellenes és romboló vírust!
savrena
2022. október 26. 16:22
Szarik a kvótákra? Suna jól indít.
nempolitizálok
2022. október 26. 15:51
Ha kellően tökösen képviseli a brit érdekeket, jogállami problémák is lesznek ott.
Lobodi
2022. október 26. 14:53
Már minden szempont lesz a kiválasztásnál, kivéve a rátermettség. Korcs nyugati népség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!