Úton az eszkaláció felé? – Moszkva szerint az Egyesült Királyság keze is benne volt a krími dróntamásban

2022. október 30. 13:36

Az oroszok szerint a drónokkal célba vett hajók részt vesznek a gabonát exportáló teherkonvojok védelmében is.

2022. október 30. 13:36
null

Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna és Nagy-Britannia áll a Krím félszigetnél az orosz fekete-tengeri flotta ellen szombaton végrehajtott dróntámadás mögött.

„Az ukrajnai Mikolajiv megyében lévő Ocsakov városban állomásozó brit szakértők irányításával készítették elő ezt a terrorcselekményt, illetve

képezték ki a különleges tengeri műveleteket végrehajtó ukrán katonákat” 

– közölte az orosz védelmi tárca Telegram-csatornáján.

A tájékoztatás szerint egy orosz hajó kis mértékben megrongálódott a Szevasztopoli-öbölben. Moszkva szerint a drónokkal célba vett hajók részt vesznek a gabonát exportáló teherkonvojok védelmében is. Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint arról számolt be, hogy a szombati volt az eddigi legerőteljesebb dróntámadás a Krím félszigetnél.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2022. október 31. 11:56
A britek minden mocskos ügyben benn vannak. De miért?!
nakatomi
2022. október 30. 20:39
"Egyesült Királyság keze is benne volt a krími dróntamásban" A hírszerkesztő úgy tűnik egyáltalán nincs képben a történésekkel kapcsolatban. Az ominózus "krími dróntámadást" ugyanis tengeri drónokkal, tehát kisméretű távirányítású hajókkal követték el. Ezzel szemben illusztrációként repülőgépeket látunk a nyitóképen.
sorivo4
2022. október 30. 16:11
Már Bucsa körül is látták James Bondot ólálkodni.
sorivo4
2022. október 30. 16:06
Valahogy ezt mindenki "sejtette". Hogy abban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!